Ostani doma
Novosti / Hrvatska

U cik zore

Splitska vlast silom je krenula po imovinu grada! Obili su bravu poduzetnika koji nije podmirio dugove

Čišćenje nereda građani podržavaju, no neki se pitaju kako je moguće koristi gradsku nekretninu besplatno

Kada neće milom, krenuli su - silom. U cik zore - splitska vlast odlučila je krenuti po imovinu grada. Obili su bravu na poslovnom prostoru u vlasništvu Splita, koji je koristio poduzetnik Tonći Šundov. Dugove nije podmirivao, pa su u gradu pod Marjanom odlučili stvar, doslovce, uzeti u svoje ruke.

U zoru krenulo je obijanje brava na prostoru u vlasništvu Grada Splita. Poduzetnik Tonći Šundov koristio je gradsku nekretninu, a nije plaćao najam. Dosad su pokušaji povrata imovine bili bezuspješni.

''To je nekoliko firmi koje je grad Split nekoliko puta pokušao ovršiti. Međutim gospodin bi svaki put zatvorio firmu, otvorio novu I to se gomilalo godinama, a grad Split je plaćao struju I vodu. Gospodin je bio unutra ilegalno bez ugovora, znači sve firme bez ugovora i jednostavno smo odlučili ući u gradski prostor'', izjavio je Antonio Kumanić, zamjenik gradonačelnika.

Dug koji je nagomilao mogao bi biti i veći od 200 tisuća kuna, koliko je zasad utvrđeno….

Grad Split konačno je ušao u svoj prostor od 300 metra kvadratnih u kojem se nalaze hostel I kafić. Najam je koštao oko 12 tisuća kuna mjesečno, a plan je sada preuredit prostor I izmamljivati na atraktivnoj lokaciji po puno većoj cijeni.

Vezana vijest

policija na A3, ilustracija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Čišćenje nereda građani podržavaju, no neki se pitaju kako je moguće koristi gradsku nekretninu besplatno.

''Pa je da se sve sredi u gradu bez problema…'', komentirao je Zoran iz Splita.

''Pa svakako da treba, ako je vlasnik grad zašto ne bi ušao u svoj posjed. Ako se ne plaća naravno'', rekao je Splićanin Bože Kokan.

Zamjenik gradonačelnika nije pojasnio zašto se to nije napravilo i ranije.

''Pa gradske službe su to napravile I oni su htjele ići u prošlom mandatu prošla vlast u taj prostor . međutim netko je to zaustavio, a ja neću nagađati tko I zašto'', rekao je Kuzmanić.

Iz Grada su potvrdili da ovo nije jedini takav slučaj. Šundova smo kontaktirali, ali - bez komentara je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!