Ostani doma
Novosti / Hrvatska

protivi se covid potvrdama

Vjeroučitelj Pokupec štrajka glađu ispred ministarstva: 'Duh mi kaže da ostanem vjeran pred zlom koje grabi naša prava'

Vjeroučitelj Pokupec štrajka glađu ispred ministarstva: 'Duh mi kaže da ostanem vjeran pred zlom koje grabi naša prava'
Slavko Midzor/PIXSELL

Budući da ne planira odustati očekuje da će nakon idućih pet radnih dana, u petak, dobiti drugo upozorenje, nakon čega slijedi otkaz

Vjeroučitelj i aktivist Ivan Pokupec počeo je štrajk glađu ispred Ministarstva obrazovanja. S njim je nekoliko osoba koje mu daju podršku.

Pokupec inače predaje vjeronauk u Križevcima. Svoje namjere objavio je ranije i na svojem profilu na Facebooku te tako nastavio svoje aktivističke namjere koje već traju nekoliko tjedana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Križevački vjeroučitelj se protivi uvođenju covid potvrda u školama te je ovaj štrajk glađu samo nastavak njegovog prosvjedovanja.

Vezana vijest

prosvjed ffzg

U objavi je naveo kako planira štrajkati glađu nakon razgovora s ravnateljem i nekoliko kolega. Naime, dobio je upozorenje da je dužan dostaviti dokaze i dokumente koji se neslužbeno tretiraju kao prvo upozorenje pred otkaz.

Objavio je i video na kojem u ponedjeljak ujutro dolazi pred školu, obavlja razgovor s ravnateljem, koji mu kaže da treba papir zbog odluka Stožera koje su na snazi te najavljuje da se vide ponovno sutra.

Budući da ne planira odustati očekuje da će nakon idućih pet radnih dana, u petak, dobiti drugo upozorenje, nakon čega slijedi otkaz.

Vezana vijest

Premijer Andrej Plenković

''Sada smo već u situaciji u kojoj me kolege mole da odem na bolovanje i spasim sebe. No Duh mi kaže da ostanem vjeran i ne uzmičem ni milimetra pred zlom koje nesmiljeno grabi kroz naša prava, do prava naše djece. Na kraju ja tješim njih oko toga što ću na nepravedan način ostati bez posla, zvanja i primanja'', napisao je u objavi na Facebooku.

Naveo je i kako se nada da će ohrabriti i one koji su do sada ostali po strani  te želi pridobiti i  pozornost političara, "koji su do sada bili prepuni priče, mišljenja i stavova te ih natjerati na akciju", napisao je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!