Ostani doma
Novosti / Hrvatska

RAZLIKA U CIJENAMA

Cijene antigentskih testova za privatni i državni sektor nisu iste: Građani plaćaju duplo više

Cijene antigentskih testova za privatni i državni sektor nisu iste: Građani plaćaju duplo više
Shutterstock

Posebno formiranje cijena usluge testiranja antigenskim testom u iznosu od 50 kuna nema za cilj diskriminirati privatni sektor

Cijene brzih antigenskih testova za djelatnike u privatnom i u državnom sektoru nisu iste. Za djelatnike u privatnom sektoru cijena je oko stotinjak kuna, za sve zaposlenike u državnim i javnim službama cijena je duplo manja.

To se ne odnosi samo na testiranje u ljekarnama već i na ostalim mjestima koja rade brzi antigenski test, što znači i u svim ordinacijama dentalne medicine, domovima zdravlja te ostalim zdravstvenim ustanovama, bolnicama i klinikama.

Zašto je razlika u cijeni tolika?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Index je kontaktirao Ministarstvo zdravstva da objasne zbog čega je tolika razlika u cijeni, a oni su naveli kako je razlika u cijenama samo u onim ustanovama koje koriste testove koje je ustupilo Ravnateljstvo za robne zalihe posredstvom civilne zaštite. Ističu i kako je do te odluke došlo jer je testiranje obavezno za sve u državnom i javnom sektoru, dok u privatnom nije.

Vezana vijest

vrhovni sud

"U ovom trenutku na snazi je sigurnosna mjera koja se odnosi samo na javne i državne službenike, a ne i na ostale zaposlenike privatnih tvrtki. Posebno formiranje cijena usluge testiranja antigenskim testom u iznosu od 50 kuna nema za cilj diskriminirati privatni sektor, već ujednačiti iznose u svim ustanovama koje koriste testove ustupljene od strane Ravnateljstva za robne zalihe putem Civilne zaštite, a distribuirane od strane županijskih zavoda za javno zdravstvo", za Index su kazali iz Ministarstva zdravstva.

"Kako je Republika Hrvatska poslodavac državnim i javnim službama koje su obuhvaćene posebnom sigurnosnom mjerom obveznog testiranja, jedina logična i pravična odluka je bila ujednačiti cijene usluge testiranja u svim ustanovama koje koriste navedene testove”, dodaju iz Ministarstva. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!