Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nema više šale

'Paprene' kazne za nepoštivanje COVID potvrda odnose se i na Milanovićev ured, ministar pojasnio tko je odgovoran

"Apsurdno je da imamo predsjednika koji javno poziva na nepoštivanje zakona", rekao je Malenica

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je, najavljujući novčane kazne od 30.000 do 50.000 kuna za nepoštivanje covid potvrda u javnopravnim tijelima, da je odgovornost za nepoštivanje tih mjera u Uredu predsjednika Zorana Milanovića na predstojniku Ureda.

"Definirali smo javno-pravo tijelo koje je dužno provesti odredbu predočenja covid-potvrda. Kroz pojam javno-pravnih tjela smo obuhvatili sva tijela i definirali odgovornu osobu. Predvidjeli smo i sankcije za odgovorne osobe koje ne poštuju odredbe o covid potvrdama, kazne su od 30.000 do 50.000 kuna", rekao je Malenica nakon sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazao je i kako vjeruje da će na taj način potaknuti čelnike tijela i sve odgovorne osobe u tijelima državne uprave da poštuju odluke Stožera i odredbe Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Vezana vijest

Vili Beroš

Na pitanje tko će primjerice provjeravati kako COVID potvrde poštuje Ured predsjednika, za kojeg je Zoran Milanović kazao da je eksteritorijalan, Malenica je kazao da će Državni inspektorat koji je i sada nadležan za provedbu zakona i odredbi Stožera civilne zaštite, raditi i to. U konkretnom slučaju, odgovornost je na predstojniku Ureda predsjednika, točnije Orsatu Miljeniću.

Rekao je i da ne misli da je Pantovčak "eksteritorijalan". 

Na pitanje što ako inspektori dođu pred Ured predsjednika, a vojnici ih ne puste unutra, Malenica je odgovorio kako ne može vjerovati da će predstojnik Ureda predsjednika dopustiti da nadležna tijela ne kontroliraju provedbu zakona.

"Apsurdno je da imamo predsjednika koji javno poziva na nepoštivanje zakona", dodao je.

Ministar je najavio da će uvođenje novčanih kazni za nepoštivanje covid potvrda u javnopravnim tijelima u četvrtak biti na sjednici Vlade, a onda i u Saboru.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!