Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NIJE IM PROŠLO

Ustavni sud RH objavio odluke o odbijanju tužbi braće Mamić: Evo u kojim su elementima zaključili da nema povrede prava

Ustavni sud RH objavio odluke o odbijanju tužbi braće Mamić: Evo u kojim su elementima zaključili da nema povrede prava
Armin Durgut/PIXSELL

RTL je ranije ekskluzivno objavio da je na sjednici donesena odluka o odabcivanju tužbi

Ustavni sud RH odbio je ustavne tužbe Zorana i Zdravka Mamića, kako je nedavno eksluzivno objavio RTL, a sada su odluke objavili i na službenim stranicama. 

U odluci koja se odnosi na Zorana Mamića stoji kako se tužba odbija u dijelu koji se odnosi na iskaz svjedoka D.L. dan u istrazi te na pravo na pravno sredstvo. Odluku suda u cijelosti pogledajte ovdje!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, kod Zdravka je riječ o odbijanju tužbe koja se odnosi na utvrđenje činjenica, ocjenu dokaza i pravo na obrazložene sudske odluke u pogledu činjeničnog stanja; pravo na odgovarajuće vrijeme i sredstva za pripremu obrane; pravo okrivljenog da sudjeluje u postupku; odbijanje dokaznih prijedloga obrane; pravo na nepristrani sud u pogledu medijske kampanje; načelo zakonitosti kaznenih djela; pravo na zaštitu osobnog i obiteljskog života i pravo na mirno uživanje imovine. Odluku suda u cijelosti pogledajte ovdje!

Vezana vijest

Zdravko i Zoran Mamić

Podsjetimo, stariji brat Mamić povodom presude Vrhovnog suda podnio je ustavnu tužbu jer je, kako tvrdi, bio žrtvom "povrede presumpcije nevinosti i medijskog linča".

Optužio je dvojicu sudaca Županijskog suda u Osijeku koji su sudili u njegovom slučaju da su od njega primili pola milijuna eura kako bi izrekli oslobađajuću presudu.

Kako zaključuje Ustavni sud, njegove prigovore "valjalo je odbaciti kao nedopuštene jer podnositelj nije iscrpio prethodni pravni put te je stoga riješeno kao u izreci rješenja". 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!