Ostani doma
Novosti / Hrvatska

TRAGEDIJA U BUGARSKOJ

RTL pred bolnicom u Sofiji: Kako bi identificirali žrtve ići će do rodbine, uzrok nesreće i stanje na cestama?

RTL pred bolnicom u Sofiji: Kako bi identificirali žrtve ići će do rodbine, uzrok nesreće i stanje na cestama?

U objema državama u tijeku je velika istraga dok je u Sjevernoj Makedoniji proglašena trodnevna žalost

Nezapamćena tragedija dogodila se na autocesti u Bugarskoj, a najgora je u posljednjih desetak godina u Europi. U jednom je autobusu poginulo 46 ljudi, jedna je makedonska obitelj ostala bez čak 10 članova, a najmlađe žrtve nesreće su četverogodišnji blizanci! Ostali putnici na liječenju su u bolnici u Sofiji. 

"Svi liječnički pregledi i konzultacije su napravljeni, sada moramo liječiti ozljede. Neke opekline su relativno blage, a neki od pacijenata će možda morati i na lakše operacijske zahvate", govori Ivan Poromanski, član Uprave Sveučilišne bolnice Pirogov u Sofiji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispred bolnice i naš je Boris Mišević. Kaže kako su oni koji su preživjeli van životne opasnosti, ali u stanju šoka. Za dlaku su izbjegli smrt te svjedočili pogiblji svojih najbližih. 

Vezana vijest

ahmeti

Mišević javlja i kako je državni tužitelj razgovarao sa žrtvama i pokrenut će DNK identifikaciju jer žrtve su izgorjele do neprepoznatljivosti. "Ići će se u Sjevernu Makedoniju do rodbine onih koji su stradali", govori Mišević pa dodaje kako je prema neslužbenim informacijama, među žrtvama najviše Albanaca.

Što se tiče uzroka nesreće navodi kako se autobus nije okrenuo već je ostao na svojim kotačima. Nevjerojatno je i koliko je izgorio. Mišević navodi kako istraga još traje pa uzrok nije poznat, ali ističe i loše stanje cesta u Bugarskoj koji nisu na razini standarda EU. Štoviše, činjenica je da je Bugarska na vrhu crne statistike pogiblje na cestama. 

Podsjetimo, makedonski građani putovali su doma nakon produljenog vikenda, koji su proveli u Istanbulu. U bolnicu je stigao i makedonski premijer dok su obitelji stradalih došli pred makedonsku agenciju koja je organizirala putovanje.

Nesreća se dogodila oko 2 sata ujutro, a život je izgubio i vozač. Uzroci se istražuju, a u tijeku je i identifikacija žrtava. U objema državama u tijeku je velika istraga. U Sjevernoj Makedoniji proglašena je trodnevna žalost.

Više informacija o samoj nesreći pogledajte u prilogu:

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!