Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PROTIV COVID POTVRDA

Policija prijavila organizatore zagrebačkog prosvjeda: Treći osumnjičeni i Vice Batarelo?

Policija prijavila organizatore zagrebačkog prosvjeda: Treći osumnjičeni i Vice Batarelo?
Josip Regovic/PIXSELL

Organizirali javno okupljanje bez prijave nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez poduzimanja mjera osiguranja reda i mira na javnim okupljanjima

Zbog organiziranja subotnjeg neprijavljenog prosvjeda, policija je podigla optužni prijedlog protiv Marka Franciškovića i Andrije Klarića. Neslužbeno doznajemo da će trećeosumnjičeni za organizaciju prosvjeda biti John Vice Batarelo koji na naše upite ne odgovara. 

Policija pak navodi kako je do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su dvojica 51-godišnjaka kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javno okupljanje, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima.
 
Dodaju i kako su policijski službenici obojici uručili Obavijest da će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1. i članka 16. stavka 1. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1. istog Zakona, zaključuju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!