Ostani doma
Novosti / Hrvatska

STIGAO ODGOVOR

Pantovčak o ručku i večeri s Macronom: 'Kad mi organiziramo takve stvari zovemo sve, a to što se ne odazovu nije naš problem'

Iz Ureda predsjednika poručuju da Macron dolazi u večernjim satima, te da nije bilo prostora za organiziranje službene svečane večere, kao da nije bilo ni prostora da se organizira ručak

Uoči sutrašnjeg prvog bilateralnog posjeta jednog francuskog predsjednika Hrvatskoj - nema mira na relaciji Banski dvori - Pantovčak. 

Primirje sklopljeno u Vukovaru trajalo je samo taj dan - a u nadmudrivanje je sada uvučen i Emmanuel Macron kojem premijer Andrej Plenković priprema ručak sa stotinjak uzvanika, ali za stolom nema mjesta za predsjednika Zorana Milanovića

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Evo kako je to obrazložio premijer.

"Milanoviću je bilo ponuđeno da bude domaćin ili večere ili ručka. To je odbio, budući da je odbio ja sam preuzeo da budem domaćin i večere i ručka. Točka. Odite lijepo gore i pitajte ga - dobar dan, zašto niste htjeli biti domaćin ili ručka ili večere? Tamo postavljajte to pitanje, ne meni zahvaljujući kojem Macron dolazi i s kojim ćemo potpisati strateško partnerstvo, potpisati ugovor o kupnji Rafaela. To je kriva adresa, pitajte tamo gdje treba", kazao je premijer.

Vezana vijest

Plenković i Milanović

RTL-ov reporter Adrian de Vrgna donosi reakciju s Pantovčaka.  Iz Ureda predsjednika poručuju da su radili sve po protokolu. Kažu da prije svega Macron dolazi u večernjim satima, te da nije bilo prostora za organiziranje službene svečane večere jer službeni posjet počinje, što se njih tiče, u četvrtak dolaskom na Pantovčak. Nakon toga Macron ide na ručak, ali ne ostaje te ne ostaje ni mogućnost da se organizira svečana večera.

Što se radnog ručka tiče tu nema spora, poručuju s Pantovčaka, to je operativna razina gdje će biti ministri. Karakter svečanog ručka na koji dolaze estradnjaci, sportaši i mnogi gospodarstvenici, na kojem mjesta za predsjednika nema, s Pantovčaka komentiraju tvrdnjom da je ovo prva takva situacija. 

Kada Ured predsjednika organizira takve stvari pozivnice odlaze na više adresa među kojima su Ured predsjednika Vlade, premijer, predsjednik Sabora i ministar vanjskih poslova. To što se ne odazovu, kažu na Pantovčaku, nije problem Pantovčaka. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!