Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NEĆAK LEGENDE

Muzej Dražena Petrovića ima posebnog vodiča: 'Njegova osobna istekla je na dan kad se dogodila tragična nesreća'

Marko je inače sin Aleksandra Petrovića, od malih nogu profesionalno je igrao košarku. Sada je to samo hobi, a njegov posao je u muzeju košarkaškog genijalca

Marko Petrović, nećak legendarnog Dražena i vodič u Memorijalnom muzeju Dražena Petrovića - zna svaki detalj životne sudbine košarkaškog Mozarta. 

RTL-ovoj ekipi pokazao je prvu vitrinu sa stvarima iz prvog kluba, zanimljive detalje među kojima je i osobna iskaznica, izdana 7. lipnja 1983. Vrijedila je deset godina, a na dan kad je istekla dogodila se tragična nesreća u kojoj je Dražen izgubio život. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svaki detalj, priča, anegdota, sportska statistika - Marko zna sve. Hodajuća je enciklopedija o jednom i jedinom Draženu Petroviću. 

Vezana vijest

Dražen Petrović

"On kad je došao u Portland, kupio svoj sobni bicikl koji je između dva treninga, dok su svi ostali spavali, on vrtio 3-4 sata kako bi mogao napumpat noge te kako bi mogao parirati i prelaskom u New Jersey Netse dobija taj zvjezdani status", ispričao je Marko.

Marko je inače sin Aleksandra Petrovića, od malih nogu profesionalno je igrao košarku. Sada je to samo hobi, a njegov posao je u muzeju. Imao je dvije godine kad je Dražen stradao u prometnoj nesreći i od djetinjstva sluša o njemu. Ali, posjetiteljima ne otkriva - da je njihov vodič - zapravo nećak košarkaškog Mozarta. 

"Nemam taj običaj, jednostavno takav sam čitav život. Pokušavam svima reći da sam Marko, a ne Draženov nećak ili Acin sin", govori Marko.

U posjet Draženovu muzeju dolaze mnogi - od bivših suigrača, vrtićkih skupina - pa do najvjernijih obožavatelja koji prođu pola svijeta kako bi odali počast legendi.

Vezana vijest

KC Dražen Petrović


 "Došao je gospodin iz Paragvaja koji je samo došao u Zagreb radi našeg muzeja da nam kaže da je svog novorođenog sina nazvao Dražen po našem Draženu", kazao je Marko. 

Puno toga izaziva bujicu emocija. I kod Marka i kod posjetitelja. Pokazuje na Draženov sat koji je imao na ruci u trenutku nesreće. 

"Sat je stao u 17 i 20 kad je poginuo. Fascinantno je kako je sat neoštećen, neogreban", kazao je Marko. 

"Izuzetna mi je čast što mogu tu priču njegovu, njegov radni sklop prenijeti na druge ljude", tvrdi Marko.

Jer Draženova priča zaslužuje biti ispričana. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!