Ostani doma
Novosti / Hrvatska

mijenja se zakon

Pitali smo vas podržavate li sankcioniranje onih koji ne poštuju obavezne COVID potvrde, a evo što je odlučila većina

Pitali smo vas podržavate li sankcioniranje onih koji ne poštuju obavezne COVID potvrde, a evo što je odlučila većina
Marko Prpic/PIXSELL

Kazne za nepoštivanje odluka stožera za odgovorne osobe bit će - praprene

U Hrvatskoj se uvode novčane kazne od 30 do 50 tisuća kuna za odgovorne osobe koje ne poštuju obavezu COVID potvrda ili testiranja u tijelima državne i lokalne uprave i samouprave 

"Vjerujem da ćemo potaknuti čelnike tijela i sve odgovorne osobe u tim tijelima državne uprave da poštuju odluke Stožera i odredbe zakona'', kazao je ministar Ivan Malenica najavivši da će izmjene zakona biti danas na sjednici Vlade, a uskoro i u Saboru. 

Vezana vijest

Vili Beroš

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Neposluh" oko poštivanja odredbe o obaveznim COVID potvrdama do sada su iskazali neki lokalni čelnici poput sinjskog gradonačelnika Mire Bulja te Stipe Petrine, gradonačelnika Primoštena, ali i predsjednik države Zoran Milanović koji je rekao da na Pantovčaku one nisu obavezne.  

Vas, čitatelje našeg portala RTL.hr pitali smo podržavate li kažnjavanje onih koji ne poštuju odluke Stožera i pozivaju na neposluh? Iako je borba bila tijesna, većina onih koji su glasali - 54 posto (3773) - ipak je rekla NE kažnjavanju. 

Preostalih 46 posto ili 3226 onih koji su glasali smatra da nepoštivanje odluke o obaveznim COVID potvrdama treba biti sankcionirano. 

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!