Ostani doma
Novosti / Hrvatska

potpisao

Iz Hitne demantirali da zaraženog nisu htjeli odvesti u KB Dubrava: Poslali su i dokaz

Iz Hitne demantirali da zaraženog nisu htjeli odvesti u KB Dubrava: Poslali su i dokaz
Patrik Macek/PIXSELL

Poslali su presliku bolesničkog lista na kojem se vidi potpis, ispod kojeg se navodi da je izrazio želju da ide u bolnicu vlastitim prijevozom

U javnost je danas izašla priča o zaraženom pacijentu iz Vrbovca kojeg, kako se navodi, hitna jutros nije htjela voziti u KB Dubrava. No iz Hitne tvrde da to nije točno i da za to imaju dokaz.

Riječ je o pacijentu kojeg navodno nije željela primiti obiteljska liječnica, a na red za PCR testiranje ne bi došao danima, pa se obratio Hitnoj u Vrbovcu. Oni su ga testirali i bio je pozitivan. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jutros oko 4,30 čovjek se srušio u kupaonici i izgubio svijest, a njegova supruga pozvala je Hitnu u Vrbovcu. 

Članica njegove obitelji koja nije u istom kućanstvu kazala je za 24 sata da ga je hitna odbila prevesti u KB Dubrava. 

Vezana vijest

hitna pomoć

"Živim malo dalje od njih, kći je jedini vozač tamo i ona je u izolaciji. Ja koja sam jedina zdrava, sam morala sjesti u auto s njime i voziti ga u bolnicu. Jesam cijepljena, no riskirala sam da dobijem koronu - dodala je žena", izjavila je.

Index se obratio Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije i zatražili potvrdu informacije. 

Iz Hitne Zagrebačke županije su odgovorili da nije istina da je hitna odbila voziti pacijenta te da je on vlastoručnim potpisom potpisao izjavu da će ići u bolnicu vlastitim prijevozom. 

Poslali su i presliku bolesničkog lista na kojem se vidi potpis, ispod kojeg se navodi da je pacijent izrazio želju da ide u bolnicu vlastitim prijevozom te da to potvrđuje svojim potpisom. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!