Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ČUDO IZ VODNJANA

Prvi hrvatski jednorog Infobip sad želi oživjeti staru jezgru Vodnjana: Želimo od njega napraviti Silicijsku dolinu

Brojne povijesne zgrade danas su zapuštene i urušene, a novi život želi im udahnuti tvrtka Infobip. Imaju potporu gradonačelnika: 'Njihove se vizije poklapaju s gradom'

Zapušteni biser južne Istre mogao bi uskoro nanovo zasjati. Prema riječima osnivača Infobip-a Silvija Kutića ovdje bi u idućih nekoliko godina moglo doseliti 300-tinjak IT stručnjaka iz cijelog svijeta. 

"Vodnjan je mali grad, srednjovjekovni biser. Koliko god je prije bio zapušten, toliko sada ima veliki potencijal da osmisli koja će biti njegova budućnost", rekao je Silvio Kutić, suosnivač Infobip-a.
A budućnost bi mogla biti sjajna. Prije nekoliko godina ovdje je osnovan jedinstveni kampus Infobip-a. Danas u suglasju s novim gradskim vlastima tvrtka planira oživljavanje cijelog grada.

Vezana vijest

IT

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Svakako njihove vizije se poklapaju s našim vizijama kao upravljanje gradom, upravljanje starogradskim jezgrama, da se tom dijamantu, koji je ostao recimo u nekoj prašini, da se to makne i da vratimo njegov sjaj", rekao je Edi Pastroviccio, gradonačelnik Vodnjana.

Ali planovi Infobip-a ne staju na tome. Prije četiri godine jednom su dijelu djelatnika ponudili otkup dionica. Danas opcijske dionice nude svim zaposlenicima diljem svijeta, 
njih oko 35000, ali i svima koje će zaposliti u budućnosti. 

(Duško Marušić/Pixsell)

Model, kakav se rijetko nalazi i u Silicijskoj dolini, trebao bi djelatnicima pružati dodatnu motivaciju i osjećaj pripadnosti jednoj velikoj obitelji, tvrde u Infobip-u.

"Zato što svima daje neki osjećaj da ih se vidi, čuje i da ih se motivira zato što mislim da sada svi smatraju da sve što rade ovdje za boljitak firme i za napredak zapravo rade i za sebe, a da su istovremeno dio kompanije i da ih se iznimno cijeni u tom procesu", rekla je voditeljica Infobip-ovog kampusa u Vodnjanu Monika Berečić.

Silvio Kutić, suosnivač Infobip-a dodaje: "S tim programom želimo obuhvatiti svakog novog čovjeka koji bude zaposlen u firmi tako da budemo svi dio tog nečeg, neke velike priče". 

Vezana vijest

Infobip

Živjeti u gradu iznimne prošlosti i raditi na tehnologijama budućnosti, a k tome biti i suvlasnikom svjetski poznate kompanije recept je koji bi Vodnjanu mogao dati vjetar u leđa kakav bi mu dobro došao. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!