Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ORGANIZIRANA EKSHUMACIJJA

U Boboti kod Vukovara pronađeni posmrtni ostaci iz Domovinskog rata: 'Obitelji nestalih osoba bit će upoznate s nalazima'

U Boboti kod Vukovara pronađeni posmrtni ostaci iz Domovinskog rata: 'Obitelji nestalih osoba bit će upoznate s nalazima'
Shutterstock

Država putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata

Posmrtni ostatci najmanje pet osoba, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskog rata, pronađeni su u četvrtak na području Bobote u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u okviru potrage za nestalim osobama tijekom rata.

Iz Ministarstva hrvatskih branitelja priopćili su da su posmrtni ostatci pronađeni terenskim istraživanjem na području Bobote kod Vukovara, pa su organizirali ekshumaciju i daljnje pretraživanje lokacije koje je u tijeku, a provodi se u suradnji s drugim nadležnim tijelima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pronađeni posmrtni ostaci bit će prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi daljnje obrade i identifikacije. S utvrđenim nalazima pravodobno će biti upoznate obitelji nestalih osoba, najavljuju iz Ministarstva.

Napominju kako država putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!