Ostani doma
Novosti / Hrvatska

AKO NIJE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA...

Unatoč prepirkama oko ručka, predsjednik i premijer u 'istom loncu': Macron im posvetio jedan tvit

Unatoč prepirkama oko ručka, predsjednik i premijer u 'istom loncu': Macron im posvetio jedan tvit
Patrik Macek/PIXSELL

Milanoviću predlagali kasnu večeru u srijedu, Plenković dobio ručak pa 'zaboravio' pozvati predsjednika

"Hrvatskom narodu, dragi Andrej, dragi Zorane, hvala na dobrodošlici. Dijelimo istu viziju naše Europe. Čine ju vrijednosti, otvorenost prema mediteranskom svijetu, predanost međunarodnoj sigurnosti. Nastavimo graditi zajedno", poručio je francuski predsjednik Emmanuel Macron putem Twittera nakon što je i službeno napustio hrvatski teritorij. 

Podsjetimo, francuskog predsjednika prvo je u četvrtak ujutro primio predsjednik RH, Zoran Milanović, a onda ga je dočekao i premijer s čijim je izaslanstvom otišao i na ručak. No, taj ručak ponovno je razdijelio ionako podvojena "brda" pa su premijerovi ljudi govorili kako je Pantovčaku bilo ponuđeno da organiziraju večeru u srijedu, ali da im to nije odgovaralo s obzirom na kasni dolazak Macrona. 

Vezana vijest

Plenković

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da zaista nije, potvrdili su i iz Ureda predsjednika navodeći kako prostor za svečanom večerom nije bio omogućen niti u četvrtak jer je Macron nakon ručka s premijerom napustio Hrvatsku. Ipak, dodaju, svečani ručak je operativna razina gdje će biti ministri, estradnjaci, sportaši i mnogi gospodarstvenici, ali na kojem očito nema mjesta za predsjednika.

Kada Ured predsjednika organizira takve stvari pozivnice odlaze na više adresa među kojima su Ured predsjednika Vlade, premijer, predsjednik Sabora i ministar vanjskih poslova. To što se ne odazovu, kažu na Pantovčaku, nije problem Pantovčaka.

U konačnici, tijekom boravka francuskog predsjednika obojica su dobila svoje službeno vrijeme, a Macron je zatim pronašao i vremena da obojicu smjesti u jedan jedini tvit, odnosno objavu na svom Twitteru. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!