Ostani doma
Novosti / Hrvatska

JEDINI BEZ COVID POTVRDA

Kako živi slobodan grad Sinj i što njegovi stanovnici misle o inatu Mire Bulja?

Inače nije ovo prvi put da su Sinjani u fokusu zbog covida, postali su malo korona žarište ovo ljeto

Jedan od prvoboraca protiv korone, cijepljenja i testova, Vice Batarelo, ima koronavirus i visoku temperaturu. To sigurno nema nikakve veze sa subotnjim prosvjedom, na kojem je osim Vice jedna od velikih zvijezda bio i Miro Bulj. Sinjski gradonačelnik već se izjasnio kao gradonačelnik svih građana, i cijepljenih i necijepljenih, pa se u gradsku upravu može i bez covid potvrde. Sinj je tako postao grad slobode i jednakosti.

Novinarske ekipe im dolaze obično dvaput godišnje, na Alku i na Gospu, a sad prvi put cijela Hrvatska priča o njima izvan sezone, pa nisu navikli na pozornost.
''Nemojte snimati, ma biži'', kažu nam stanovnici. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ipak prodavačica uštipaka Mirna objasnila nam je kako diše grad.

''Ne znam što bi vam rekla mislim da je on u pravu, jer on ne zagovara necijepljenje, nego slobodu i jednakost za sve. I da cijepljeni I necijepljeni I da ne dođe do podjela kao što je došlo'', rekla je Mirna Crljen, prodavačica uštipaka u Sinju.

''Narod ga je izabrao i gotovo'', komentirala je Katica, prodavačica na tržnici u Sinju.

Iako se tek 27 posto naroda iz Sinja izabralo cijepiti s dvije doze, kažu kako ne vole kad se na njih gleda kao na antivaxere.

Vezana vijest

bolnica COVID KB Dubrava

''Onako ka čovik nije loš, a te potvrde šta bunca to je drugo. Nije to u redu. Potvrde treba i cijepiti se. Ja sam se cijepio dva puta. Tu je malo izgubio vrijednost, a ja sam ga poštivao prije, a sad ga malo manje poštujem'', rekao je Ivan Poljak iz Glavice.

''Čovjeka toliko ne poznam, on ima svoj stav. Svoje mišljenje. Ja poštujem svačije mišljenje. Ja sam se cijepio, ja struku poštivam I gotovo. Cijepio sam dva puta, sad ću se cijepiti i treći put'', rekao je Ivan Balajiz iz Sinja. 

''On je sam rekao da je gradonačelnik cijepljenih i necijepljenih. Ako on tako kaže'', kazao je Žanko Boris iz Sinja.

I dok za ulazak u gradsku upravu covid potvrda ne treba, već u poštu teško je ući bez nje.

''Nisam htjela ići, dala sam drugom umjesto mene'', kazala je Sinjanka.

''Nigdje nije trebala potvrda. Nisam toliko aktivan, ali sam napravio jer mi može trebati'', rekao je Ivan Odrljin iz Košute. 

Cijepljeni su ponosno stali pred naše kamere, necijepljeni su bili malo skeptičniji..

''Što se tiče mene ja sam cijepio, što se tiče gradonačelnika svatko ima pravo na svoje mišljenje'', izjavio je Toni Laštre iz Sinja.

''Treba znanost slušat ili prirodno ili od Boga. Sukcesivno se punimo kao mobitel i treba znanost slušati. Kad ga zaboli onda će drukčije pjevati, je l' tako?'', komentirao je Odrljin.

Inače nije ovo prvi put da su Sinjani u fokusu zbog covida, postali su malo korona žarište ovo ljeto. A sad samo više žele da ih svi puste na miru i virus i potvrde i novinari. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!