Ostani doma
Novosti / Hrvatska

DVOJE PRIVEDENO

FOTO Prosvjednici okupirali Zagreb! Htjeli tijelima obgrliti Markov trg, žena za dušu Alemke Markotić upalila svijeću

FOTO Prosvjednici okupirali Zagreb! Htjeli tijelima obgrliti Markov trg, žena za dušu Alemke Markotić upalila svijeću
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Pred gradskom upravom protivili se ukidanju mjere roditelj odgojitelj

Kako je i najavljeno, građani koji se protive COVID potvrdama, diskriminaciji i podjelama, kako navode u pozivu na Bijeli tihi marš i ove subote okupili su se u Zagrebu. 

Neprijavljeni prosvjed krenuo je s Trga Francuske Republike prema Trgu svetog Marka u Zagrebu, a budući da prosvjednici koračaju centrom grada gdje inače prometuju tramvaji, morao je biti zaustavljen tramvajski prijevoz. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako javljaju iz Holdinga, "zbog izvanredne prometne regulacije, tramvajski promet Trgom bana Josipa Jelačića je obustavljen, a linije su preusmjerene preko Glavnog kolodvora do svojih krajnjih odredišta". 

Vezana vijest

padeži direkt

Policijski službenici zaustavili su ih u naumu vezanom za dolazak na Markov trg, no prosvjednici su do njega stigli. Medijima se obratio vjeroučitelj, Ivan Pokupec, koji ističe kako su imali namjeru svojim tijelima napraviti prsten oko Markova trga. 

(Izvor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL)

"Htjeli smo se zagrliti i poslati im poruku da, ako misle donijeti takav zakon, da nas barem pogledaju u oči", kaže pa ističe kako je cilj COVID potvrda podijeliti društvo.

Jedan od prosvjednika je vrijeđao policajce te im je odbio dati osobnu pa su ga službenici nakon toga priveli. Iz PU zagrebačke po završetku prosvjeda otkriveno je da su dvije osobe privedene i da je kriminalističko istraživanje u tijeku.

(Izvor: Slaven Branislav Babic/PIXSELL)

Kako javlja Index, neki od prosvjednika uputili su direktne poruke članovima stožera. Jedna žena tako je Alemki Markotić, ravnateljici Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, poručila kako je za nju zapalila svijeću. 

"Ovu svijeću sam zapalila za dušu Alemke Markotić. Sram je može biti. I velika je sramota da može javno u našoj državi govoriti da će raditi eksperimente. Da je radila na sirotinjskoj djeci i da će sada raditi na mojoj djeci. Neka dođe meni na vrata, neka osobno da injekciju mom djetetu. Ovu svijeću ću joj zapaliti na grobu", rekla je novinarima.

S druge strane, pred gradskom Upravom okupila se druga skupina ljudi, građani koji se protive ukidanju mjere roditelj odgojitelj. 

Kažu kako su se ovog tjedna sastali s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem koji je iznio svoje stajalište, ali i oni svoje, a kako nije došlo do nikakve promjene opet su se okupili pred gradskom Upravom. 

(Izvor: Igor Kralj/PIXSELL)

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!