Ostani doma
Novosti / Hrvatska

BIT ĆE POVOLJNIJE?

Zbog lošeg vremena odgođeno otvaranje dubrovačkog adventa! Kućice spremne, ali zbog pandemije, promijenila se klijentela

Zakupnici kućica svoje su delicije ponudili iako advent nije otvoren, a osim tradicije, svake godine nude i nešto novo

Službeno otvorenje 8. Dubrovačkog zimskog festivala, odgođeno je baš kao i u Splitu zbog nepovoljnog vremena, no ugostitelji su za goste ipak spremni. U zimskim mjesecima, dubrovački turizam više sreće traži u gostima iz regije.

Iako službenog otvorenja neće biti, zakupnici kućica svoje će delicije ponuditi, a osim tradicije, svake godine nude i nešto novo. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, grad je danas posjetilo oko 600-tinjak turista iz svih krajeva svijeta. 

Angelo Calvacis došao je čak iz SAD-a jer je, kako kaže, čuo da ovdje vlada božićni ugođaj. Ipak, francuskim posjetiteljima neobičan je taj ugođaj uz more, bez snijega, na nešto višim temperaturama. 

Vezana vijest

Paljenje lampica na Zrinjevcu


Iako je advent bio jedan od zimskih turističkih aduta, zbog pandemije nema visokih očekivanja.

Aida Hadžić, iz Turističke zajednice Dubrovnik ističe kako su više fokusirani na susjedne zemlje i na regiju jer su se, kaže, posljednjih nekoliko godina pokazali najjačom upravo u zimskim mjesecima. 

S obzirom da je Dubrovnik zračnim prometom povezan s tek dvije međunarodne destinacije i otvoreno je tek 13 hotela, nema sumnje da će u zimskom festivalu najviše uživati domaći gosti. 
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!