Ostani doma
Novosti / Hrvatska

KREŠIMIR LUETIĆ

Šef Hrvatske liječničke komore: 'Pokrenuti su postupci protiv liječnika koji su bili na prosvjedu i širili lažne vijesti'

Šef Hrvatske liječničke komore: 'Pokrenuti su postupci protiv liječnika koji su bili na prosvjedu i širili lažne vijesti'
Davor Puklavec/PIXSELL

Luetić je komentirao činjenicu da je među prosvjednicima protiv COVID potvrda i mjera bilo i liječnika

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić za Novi list je potvrdio da je Komora pokrenula postupke protiv šest liječnika koji su sudjelovali na prosvjedima protiv COVID potvrda i širili lažne vijesti o pandemiji.

"U slučaju kada Časni sud Komore utvrdi odgovornost nekog liječnika za kršenje Kodeksa medicinske etike ili utvrdi neki drugi prekršaj, može takvom liječniku izreći sankcije koje mogu ići od opomene, ukora, pa do oduzimanja licence", objasnio je Luetić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazao je i da će Časni sud, koji je neovisno tijelo, donijetu odluku o eventualnom oduzimanju licence liječnicima te da treba osigurati da su takvi postupci objektivni i neovisni.

Vezana vijest

cijepljenje

'I među liječnicima će se naći neodgovorni pojedinci'

Luetić je komentirao i činjenicu da među prosvjednicima protiv COVID potvrda i mjera bilo i liječnika.

"Šokira me činjenica da bilo koji intelektualac, a pogotovo liječnik, a na sreću radi se o tek nekoliko pojedinaca na takvim prosvjedima, progovara na način koji nije utemeljen na znanosti, na medicinskoj struci, u konačnici na statistici", kazao je.

"Prosvjednika ima iz svih slojeva našeg društva, naravno da će se i među liječnicima, kojih ima više od 15.000, naći pojedinci koji će biti krajnje neodgovorni i antiznanstveno progovarati. Ali velika većina liječnika, njih oko 95 posto, su cijepljeni, a samim tim su poručili što misle o pandemiji i cijepljenju", kazao je Luetić za Novi list.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!