Ostani doma
Novosti / Hrvatska

SNJEŽNE RADOSTI

Stigla nam je snježna idila, zabijelilo se Sljeme, Gorski Kotar, a snijeg će padati i u Dalmatinskoj zagori

Stigla nam je snježna idila, zabijelilo se Sljeme, Gorski Kotar, a snijeg će padati i u Dalmatinskoj zagori
Goran Kovačić/Pixsell

Vozači, pripazite na uvjete na cesti i prilagodite vožnju. Ceste su u mnogim mjestima skliske

Snijeg je zabijelio vrhove zagrebačkog Sljemena, a oni malobrojni koji su slobodni, iskoristili su dan za snježne radosti.(Igor Šoban/Pixsell)(Igor Šoban/Pixsell)

Sanjke i skije već su se izvadila, sezona zimskih radosti je tu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(Igor Šoban/Pixsell)(Igor Šoban/Pixsell)

(Igor Šoban/Pixsell)

(Goran Kovačić/Pixsell)

Snježni uvjeti već danima vladaju i na području Gorskog kotara. Od Kamenjaka, Gornjeg Jelenja, Fuzina, Lokava, autoceste Rijeka-Zagreb do Delnica. 

(Goran Kovačić/Pixsell)

Vozačima se preporuča da voze oprazno i prilagode uvjetima na cesti.(Goran Kovačić/Pixsell)(Goran Kovačić/Pixsell)

Snijeg je padao i u splitsko-dalmatinskoj županiji pa policija poziva vozače da voze sporije, da vožnju prilagode stanju i uvjetima na cestama te da se koriste zimskom opremom.

​"S obzirom na to da su kolnici mokri, podsjećamo sve vozače da poštuju ograničenja brzine te da vožnju prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti​", rekli su iz policije.

Hina doznaje od suosnivača Crometea Rade Popadića, snijeg je pao na 600 metara nadmorske visine, a do kraja dana će se spustiti za 300 metara. Tako će naseljeni dio Dalmatinske zagore u sljedećim satima imati susnježicu ili snijeg, ali se ne očekuju znatnije količine snijega.

"Iako večeras očekujemo slabljenje i prestanak oborina, pri samom kraju dana bura može i uz obalu donositi snježne pahulje. Najviše izgleda za to ima uvala Vruja, Podbiokovlje i makarsko područje. Trenutno, osim Zelova, snijeg pada na Mosoru na tisuću metara nadmorske visine i na vrhovima Kozjaka, ali se ne zadržava. Do večeri bi snijeg mogao početi padati i u Ogorju i u Sutini", rekao je Popadić.

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!