Ostani doma
Novosti / Hrvatska

VIKEND NA CESTAMA

Policija ulovila rekordere: Jedan jurio 224 kilometara na sat, a drugi napuhao 3 promila

Policija ulovila rekordere: Jedan jurio 224 kilometara na sat, a drugi napuhao 3 promila
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Međimurju, a najveća brzina na području splitsko-dalmatinske policije

Tijekom vikenda na hrvatskim prometnicama poginula je jedna osoba, a u akciji nadzora prometa policija je ulovila rekordera s 3,04 g/kg alkohola i izmjerila nepropisnu brzinu od 224 km/h, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u Međimurju, a najveća brzina na području splitsko-dalmatinske policije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ukupno je zabilježeno 330 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1049 prekoračenja dopuštene brzine, 316 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 143 nepropisnih korištenja mobitela u vožnji.

Vezana vijest

Nesreća

Policija je zaustavila i 18 ponavljača teških prometnih prekršaja od kojih najviše odnosilo na nedopuštenu koncentraciju alkohola, vožnju tijekom ranije izrečene zabrane ili prije polaganja vozačkog ispita te odbijanje testiranja na droge.

Podsjećajući da je broj poginulih u prvih deset mjeseci porastao za 26,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani policija je pozvala sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.

"S prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija može dogoditi u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život", poručuje Ravnateljstvo policije.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!