Ostani doma
Novosti / Hrvatska

novi biskup

Godinu dana čekali novog biskupa: Odlazak mons. Uzinića ganuo je brojne Dubrovčane, a na njegovo mjesto stiže Šibenčanin

Godinu dana čekali novog biskupa: Odlazak mons. Uzinića ganuo je brojne Dubrovčane, a na njegovo mjesto stiže Šibenčanin
Duško Jaramaz/PIXSELL

Zaređenje novog dubrovačkog biskupa očekuje se unutar sljedeća tri mjeseca

Točno u 12 sati oglasila su se zvona na dubrovačkim crkvama. Na mjesto biskupa mons. Mate Uzinića, dolazi njegov bivši učenik, šibenski mons. Roko Glasnović.

"Ja sam dosta biskupe gledao kako to rade, ali sada kava vi morate evo, i odlučivati i posvećivati i naviještat na jedan poseban način brinut za povjereno stado za jednu biskupiju to je novo iskustvo, svakako sve ono što si prije stekao što znaš ugrađuješ, ali i mnogo toga učiš", poručio je dubrovački biskup mons. Glasnović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nije danas lako biti biskup. Nije lako se odazvati. Evo ja mu se zato zahvaljujem što iako to nije lako ili baš zato što to nije lako, što je on rekao svoje evo me", kaže mons. Uzinić, riječki nadbiskup koadjutor i apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije.

Vezana vijest

svećenik


43-godišnji tajnik i ekonom Šibenske biskupije te ravnatelj Katoličkog centra u Šibeniku dolazi u Dubrovnik u kojem je Uzinić ostavio dubok trag. "Mate Uzinić je stvarno živio s nama i eto voljela bi da se to ponovi sa svakim idućim biskupom", kaže Dubrovčanka Veronika Šulić.

"Želim mu svu sreću, neće mu biti lako zamijeniti Mata po mome, ali vidjet ćemo. Živi bili pa vidjeli!, kaže Dubrovčanin Dinko Bakulić.

Šibenčani su ponosni na svog svećenika, od njega se oprostio i mons. Tomislav Rogić: "Osjećat ćemo ovdje tvoj nedostatak na tolikim službama koje si odgovorno i zauzeto s ljubavlju obnašao".

Godinu dana Dubrovčani su čekali svog biskupa, a on poručuje kako se ovom službom vraća kući. "Djed bi rekao pa Janjevci su došli iz Dubrovnika i okolice Dubrovnika u Janjevo. Evo sada vidim simboliku i povezanost vraćanja u Dubrovnik", kazao je.

Zaređenje novog dubrovačkog biskupa očekuje se unutar sljedeća tri mjeseca.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!