Ostani doma
Novosti / Hrvatska

noć je danas toplija

Zagrepčani će na grijanje i toplu vodu ipak još malo pričekati: RTL Direkt saznaje da će popravak cijevi trajati i sutra

Jutros, kad je zapadni dio grada ostao bez tople vode i grijanja temperatura zraka je bila -4, dolazi još jedna hladna noć a radovi na toplovodu još traju

Zapadni dio Zagreba je skoro cijeli dan bez tople vode i grijanja. Opet su pukle cijevi, ovaj put toplovodne pa su građane iz 14 kvartova za dobro jutro, dočekali hladni radijatori. Djeca su u školama i vrtićima sjedila u jaknama. Cijevi magistralnog vrelovoda pukle su na dvije lokacije, na Jarunu i na Trešnjevci, svega 400-tinjak metara od Selske ceste u kojoj su nedavno popucale stare vodovodne cijevi. Pretpostavlja se da je uzrok današnjeg puknuća korozija vrelovoda zbog starosti.

Većina građana je tijekom dana dobila grijanje a većina će ipak noć provesti u hladnom i bez tople vode. Radovi su još u tijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo su iz HEP Toplinarstva rekli da će grijanje biti večeras, no doznaje se da će ipak doći tek sutra.

Vezana vijest

Jurica Brnas

"Grijemo se uz pomoć kalorifera. Nešto malo je u dijelu prostoru ali izgleda da je problem uključenja same zgrade“, kaže jedan od pogođenih stanara, Damir Group.

"Snaći ćemo se, nije to nikakva nova situacija, u zadnje vrijeme je bilo toga. Stalno po gradu pucaju cijevi. Neka se malo zamisle ovi koji održavaju te sustave da li rade dobar posao“, smatra Zagrepčanin Predrag Donat.

Za sada bi to trebalo biti sutra ujutro ali nije ovo prvi puta da su cijevi pukle. One su stare do 80 godina i dotrajale su. Sreća je što bi noćas trebalo biti malo toplije i ne bi trebalo biti minusa.  

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!