Ostani doma
Novosti / Hrvatska

sanirano

Grijanje se vratilo u zapadni dio Zagreba! Iz HEP Toplinstva obećali zamjenu dionica vrelovoda kroz dvije godine

Grijanje se vratilo u zapadni dio Zagreba! Iz HEP Toplinstva obećali zamjenu dionica vrelovoda kroz dvije godine
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

'Dionice vrelovoda na kojima su se dogodila puknuća u planu su zamjene kroz iduće 2 godine', obećano je iz HEP Toplinarstva

Radnici HEP-Toplinarstva sanirali su puknuća vrelovoda na Trešnjevci i Jarunu te je uspostavljena isporuka toplinske energije svim krajnjim kupcima u zapadnom dijelu grada Zagreba.

Većini krajnjih kupaca isporuka toplinske energije je omogućena još u utorak oko 15 sati, priopćili su iz HEP Toplinarstva, dok je manji broj krajnjih kupaca u zgradama koje se nalaze neposredno uz lokacije puknuća bez toplinske energije bio do noćnih sati u srijedu.  

Vezana vijest

radovi, cijev, trešnjevka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


''Dionice vrelovoda na kojima su se dogodila puknuća u planu su zamjene kroz sljedeće dvije godine, odnosno najkasnije do kraja rujna 2023.'', poručili su iz HEP Toplinarstva.

''Projektom "Revitalizacija vrelovodne mreže na području grada Zagreba", koji se provodi od 2021. do 2023. godine u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“, revitalizirat će se gotovo trećina dionica zagrebačke vrelovodne mreže, odnosno 68,5 km dotrajalih vrelovoda od ukupno 227,3 km vrelovodne mreže u Zagrebu. Postojeća vrelovodna mreža zamijenit će se modernijom tehnologijom predizoliranih cijevi, čime će se povećati pouzdanost i sigurnost centralnog toplinskog sustava grada Zagreba'', dodaju. 

Podsjetimo, jučer se Zagreb probudio na temperaturi od -3, a a neki dijelovi zapadnog dijela grada su ostali bez grijanja zbog puknuća cijevi. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!