Ostani doma
Novosti / Hrvatska

tragedija

Nova smrt Afganistanke u Hrvatskoj: U Korani se utopila žena, putovala sa skupinom migranata

Nova smrt Afganistanke u Hrvatskoj: U Korani se utopila žena, putovala sa skupinom migranata
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Ovo nije prvi slučaj utapanja Afganistanke u Hrvatskoj, a zbog šestogodišnje Madine Hrvatska ima i presudu od Europskog suda za ljudska prava

U mjestu Točak kod Slunja policija je u u srijedu pronašla nekoliko stranih državljana za koje se utvrdilo da se radi o migrantima koji su nezakonito prešli državnu granicu u ušli u Republiku Hrvatsku.

U trenutku dolaska policije skupina migranata, za koje se ispostavilo da su izbjeglice iz Afganistana, nalazila se na obali rijeke Korane, a daljnim policijskim postupanjem utvrđeno je da je s njima bila ženska osoba koja se prilikom prelaska rijeke utopila. Utvrđeno je da se također radi o državljanki Afganistana. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U tijeku je kriminalističko istraživanje koje bi trebalo utvrditi sve okolnosti ulaska i boravka ove skupine migranata u Republici Hrvatskoj. Za sada je policija saznala da je skupina nezakonito prešla državnu granicu te da su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u  Republici Hrvatskoj.  

Vezana vijest

Madina

Ovo nije prva smrt migrantice u Hrvatskoj, prije dvije godine dogodio se još jedan slučaj utapanja u Mrežnici, ranije ovog proljeća jedan je muškarac stradao u minskom polju, a zbog jedne smrti Hrvatska ima i presudu na Europskom sudu za ljudska prava.

Podsjetimo, ovog je listopada Republika Hrvatska dobila presudu prema kojoj je odgovorna za smrt šestogodišnje afganistanske djevojčice Madine Hussiny, jer je prilikom postupanja s njenom obitelji  prekršen niz odredbi Europske konvencije o ljudskim pravima, nakon čega hrvatske vlasti nisu provele učinkovitu istragu u tom slučaju.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!