Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PREMIJER U SLAVONIJI

Plenković o bojkotu osječkog SDP-a: 'Ni mene nisu zvali u Rijeku pa HDZ nije plakao'

Plenković o bojkotu osječkog SDP-a: 'Ni mene nisu zvali u Rijeku pa HDZ nije plakao'
Twitter/AndrejPlenkovic

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je kako Milanović nije pozvan jer oni imaju pravo pozvati koga žele

Andrej Plenković u Osijeku je povodom dana grada, a sudjelovao je i na svečanoj gradskoj sjednici. Predsjednik Zoran Milanović nije pozvan pa su vijećnici SDP-a odbili doći na sjednicu.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić je na kratkoj konferenciji za medije komentirao vijesti SDP-a koji neće doći na sjednicu te je rekao da mu je žao, ali bio je jako zadovoljan što je u Osijek premijer Andrej Plenković. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zanimaju nas projekti, a ne destrukcija i politiziranje", rekao je te je poručio SDP-ovcima kako bi se trebali posvetiti konkretnim rješenjima. Rekao je kako Milanović nije pozvan jer oni imaju pravo pozvati koga žele. 

Plenković je istaknuo kako je Radić mladi kadar te da nema zamjerki na njegov rad.

Vezana vijest

SDP

Premijer je komentirao i prosvjede protiv COVID potvrda. Naglasio je da svatko ima pravo na mišljenje. Dodao je kako se za sada neće uvoditi obavezno cijepljenje. 

"Riječ je o testu, brisu, mala vatica, tri sekunde, mislim da to nije razlog za ove prosvjede", rekao je.  Istaknuo je kako većinu tih prosvjeda doživljava kao politikantsku temu.

"Btw ni mene nisu zvali u Rijeku pa HDZ nije plakao", rekao je Plenković. Kazao je kako je puno gore kad netko HDZ nazove nacističkom strankom, a to radi Milanović.

Vezana vijest

Andrej Plenković

Na svom Twitter profilu, Plenković je napisao: "Sa županom Anušićem i gradonačelnikom Radićem o projektima koje poduzimamo za razvoj poljoprivrede, infrastrukture i poduzetništva u Osječko-baranjskoj županiji. Ugovoreno je 6,8 milijardi kuna iz fondova EU-, a zbog COVID-a 19 poslodavcima je isplaćeno 486 milijuna kuna za plaće 33.500 radnika." 

Ali i čestitao Osječanima: "Svim Osječankama i Osječanima čestitam rođendan Grada na Dravi! Uz mjere fiskalne decentralizacije kojima se proračun grada znatno povećao, nastavljamo ulaganja u Osijek kao predvodnika razvoja istoka Hrvatske . Ususret Božiću upalili smo blagdansku rasvjetu i obišli osječki Advent."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!