Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Potvrdili nam iz Grada

Ranije je Zagreb Bilić-Eriću plaćao 5 milijuna kuna. Sada 8 milijuna plaćaju sve ono što je Bandić plaćao 25 milijuna

Ranije je Zagreb Bilić-Eriću plaćao 5 milijuna kuna. Sada 8 milijuna plaćaju sve ono što je Bandić plaćao 25 milijuna
Ilustracija/Shutterstock

Gradonačelnik Tomislav Tomašević javno je prozvao tvrtku čiji je direktor suprug Bandićeve bivše pročelnice

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Danijela Dolenec donijela je zaključak o imenovanju članova Stručnog povjerenstva za javnu nabavu i to za pripremu i provedbu postupka dodjele ugovora za usluge tjelesne zaštite imovine: stanova, poslovnih prostora i kompleksa kojima upravlja gradski ured za upravljanje imovinom grada.

Članovi su Gordana MikulićJasminka ButoracAndrijana Papec te Anita Stojić, a u zaključku je jasno i kako je grad drastično smanjio financiranje usluga tjelesne zaštite imovine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, ova usluga postala je upitna kada se u centru pažnje našla bivša pročelnica Mirka Jozić jer je tvrtci, u kojoj je direktor njezin suprug, grad za vrijeme Milana Bandića isplatio oko 5 milijuna kuna za navedene usluge. U proračunu je pak sada osigurano tek 8 milijuna kuna za sve tvrtke i svu imovinu dok je grad ranije izdvajao 25 milijuna kuna. 

Vezana vijest

Jozić

Sve to potvrdili su nam iz grada čiji odgovor prenosimo u cijelosti: 

"Planom nabave za 2021., prijedlogom III. Izmjenama i dopunama za predmet javne nabave usluge tjelesne zaštite imovine: stanova, poslovnih prostora i kompleksa kojima upravlja Gradski ured za upravljanje imovinom Grada procijenjena vrijednost za navedeni predmet iznosi 8.000.000,00 kuna (bez PDV-a), što je smanjenje troškova u odnosu na 2021. za koju ugovorena sredstva iznose 25.000.000,00 kuna (bez PDV-a). Sredstva u iznosu od 8.000.000,00 kuna osigurati će se u Proračunu Grada za 2022.

Grad Zagreb će se i dalje koristiti navedenom uslugom kao odgovoran vlasnik i upravitelj imovine kojom raspolaže, a što se prije svega odnosi na pružanje usluge tjelesne zaštite kompleksa, Gredelj, bivše tvornice Sljeme i Sveučilišne bolnice Blato, te obilascima dijela stanova i poslovnih prostora.

Člankom 197. Zakona o javnoj nabavi (NN 120/16) propisano je da je javni naručitelj, a to je Grad Zagreb, obavezan imenovati stručno povjerenstvo za javnu nabavu, koje priprema i provodi postupak javne nabave", naveli su. 

Vezana vijest

Stanovi koje čuva Bilić Erić

Inače, u zaključku stoji i kako su obveze i ovlasti članova Stručnog povjerenstva za javnu nabavu sudjelovanje u pripremi i davanju prijedloga u vezi izrade dokumentacije o nabavi, otvaranje pristiglih ponuda, pregled i ocjena ponuda te drugi poslovi u vezi s pripremom i provedbom postupka javne nabave. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!