Ostani doma
Novosti / Hrvatska

štedi se novac i struja

Osječki gradski prijevoz predvodnik je nove mode javnog prijevoza: Bicikl možete iznajmiti preko aplikacije

Projekt vrijedan 10 milijuna kuna, 90 posto je pokriven novcem Europske unije

Osječki gradski prijevoz predvodnik je nove mode javnog prijevoza! Riječ je o unajmljivanju običnih ili električnih bicikala. Projekt vrijedan 10 milijuna kuna, 90 posto je pokriven novcem Europske unije, ali Osječani ne štede samo novac već i struju. 
S Gradskim prijevozom putnika u Osijeku možete tramvajem. Autobusom. Možete iznajmiti električni automobil.

A novost je da možete iznajmiti električne ili obične, mehaničke bicikle. Upravo ta zadnja novina itekako ima smisla jer Osijek je u ravnici i grad s najviše kilometara biciklističkih staza u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Osijek i bicikli idu zajedno. Naravno da idu zajedno ja sam očigledni primjer jer nisam vozač. Ne vozim auto nego sam na biciklu uvijek", kazala je Lidija Grganović iz Osijeka.

50 električnih i 125 mehaničkih bicikala možete putem aplikacije na pametnom telefonu iznajmiti na 25 lokacija u gradu. Vraćate ih na bilo koju od tih lokacija. Najam koji se skida s računa aplikacije, a za pola sata vožnje stoji 5 kuna za obični i 10 kuna za električni bicikl.

Vezana vijest

Plenki, radić, anušić

"Sedam dana je 100 kuna a 200 kuna je godišnja pretplata. Za 200 kuna imate bicikl, ali intencija nije naravno da uzmete bicikl i da ga odnesete kući nego možete koristiti pola sata besplatno a nakon pola sata morate uzeti drugi bicikl", kazao je Tomislav Trtanj iz Gradskog prijevoza putnika.

Na svojim stajalištima ovi eko-električni bicikli odmah se pune i to putem solarnih panela koji imaju još i dodatnu ulogu.

"13 lokacija je opremljeno solarnim panelima a sunčeva energija će se koristiti za napajanje samih bicikala a ostatak će se vratiti u mrežu", izjavio je Trtanj.

Hoćete li unajmiti elektro ili običan bicikl je vaša osobna odluka.

"Prednost je što se ne zagađuje okoliš", komentirala je Osječanka Lidija Grganović.
Izbor je na vama. Samo molimo vas, ovoga puta, bez podjela na Elektraše i Anti-elektraše.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!