Ostani doma
Novosti / Hrvatska

dramatično jutro

Voda ušla u Dioklecijanove podrume, kafiće i restorane... Vatrogasci izvlačili vozača i auto iz vode na Poljudu

Voda ušla u Dioklecijanove podrume, kafiće i restorane... Vatrogasci izvlačili vozača i auto iz vode na Poljudu
Miroslav Lelas/PIXSELL

U samom središtu grada je kišnica ušla u unutrašnjost ugostiteljskih objekata

Obilna kiša praćena grmljavinom i povremenom tučom, koja je od ranog jutra zahvatila Split, potopila je dio gradskih prometnica zbog čega su na terenu vatrogasci, cestari, djelatnici vodovoda i kanalizacija, ali i policija, doznaje se od hitnih službi.

Zbog velike količine vode u Kaštelanskoj ulici na Poljudu jedno je vrijeme promet bio usporen sve dok voda nije istekla u odvode. Velike količine vode poplavile su zapravo skoro sva veća raskrižja u gradu, a u samom središtu grada je kišnica ušla u unutrašnjost ugostiteljskih objekata, baš kao i u Dioklecijanovim podrumima. Dio osobnih automobila u gradskom kvartu Spinut završio je pod vodom.

split, poplava

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita su rekli da su do 11 sati imali desetak intervencija uglavnom ispumpavanja vode iz okna lifta ili poslovnih prostora, prizemnih prostorija, jednog su vozača i njegovo osobno vozilo izvukli iz vode na Poljudu. 

"Imali smo intervencija, ali čak manje nego što smo se nadali. Otprilike desetak intervencija na koje je osim nas išao i DVD Split. Intervenirali smo na nekoliko mjesta u gradu, potom na Žnjanu, Kopilici, Brdima, Spinutu. Uglavnom se radilo o velikom slijevanju vode uslijed začepljenja šahtova. Kolege iz DVD- a Split su uklanjali stablo koje je palo na Marjanu", rekao je dežurni operater u JVP-u Split.

Trenutno u Splitu ne pada kiša, puše jugo i oblačno je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!