Ostani doma
Novosti / Hrvatska

BEZ COVID POTVRDE

Jandroković razotkrio saborske zastupnike: Umjesto dolaska u sabornicu, pokušali se provući videovezom, nije im prošlo

Jandroković razotkrio saborske zastupnike: Umjesto dolaska u sabornicu, pokušali se provući videovezom, nije im prošlo
Patrik Macek/PIXSELL

Saborsko Predsjedništvo ranije je utvrdilo četiri kategorije zastupnika koji će se moći uključiti videovezom u rad Sabora

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u ponedjeljak je, na blagdan svetog Nikole, u ime svih zastupnika čestitao imendan svim Nikolama i Nikolinama, pomorcima i djeci, čiji je sv. Nikola zaštitnik.

Zastupnike je pozvao da se drže jasnih pravila o COVID potvrdama i pravu na uključivanje u rad Sabora videovezom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Imali smo tri zahtjeva da se zastupnici uključe putem video-veze, poslali su nam dopise da se ne mogu testirati, pa da ne mogu fizički nazočiti, no to ne možemo prihvatiti", rekao je Jandroković te objasnio da se zastupnici mogu testirati u ambulanti pokraj Sabora i da sve traje 20-ak minuta.

Vezana vijest

covid potvrda

"Neke kolege pokušavaju loviti u mutnom", kazao je, ne otkrivajući o kojim se zastupnicima radi. "Jasna su pravila i molim sve da ih se drže", rekao je predsjednik Sabora.

Saborsko Predsjedništvo ranije je utvrdilo četiri kategorije zastupnika koji će se moći uključiti videovezom u rad Sabora: zastupnici koji se ne žele cijepiti i nemaju potvrde, oni koji se ne žele testirati na COVID-19, zastupnici u izolaciji i oni koji imaju određene bolesti, zbog kojih im dolazak na sjednicu nosi zdravstvene rizike, što će morati posvjedočiti liječničkom potvrdom.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!