Ostani doma
Novosti / Hrvatska

veliki igrač na tržištu

Sjećate li se Borisa Mikšića? Patent bivšeg predsjedničkog kandidata produžit će život Pelješkog mosta

Sjećate li se Borisa Mikšića? Patent bivšeg predsjedničkog kandidata produžit će život Pelješkog mosta
RTL/ Miroslav Vajdić/PIXSELL

Hrvatsko–američki poduzetnik ponosan je što se njegov patent koristi na Pelješcu, a koristili su ga i pri sanaciji Empire State Building u New Yorku, Burj Khalifa u Dubaiju te Pentagona

Svjetski poznata, patentirana MCI tehnologija Cortec korporacije, u vlasništvu Borisa Mikšića, aplicirana je na Pelješkom mostu kako bi se produljilo trajanje konstrukcije i povećala sigurnost mosta.

MCI tehnologija zaštite armirano-betonskih konstrukcija, najbolja tehnologija ove vrste u svijetu, sada je korištena na jednom od najvećih hrvatskih projekata, izgradnje Pelješkog mosta, piše Poslovni dnevnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tehnologija je osvojila brojne prestižne svjetske nagrade i primjenjuje se u cijelom svijetu pri gradnji i sanaciji svjetskih građevina kao što su Empire State Building u New Yorku, Burj Khalifa u Dubaiju te je korištena za sanaciju Pentagona poslije terorističkih napada 11. rujna.

Vezana vijest

miksic

Pelješki most uvršten je među najzahtjevnije mostove na svijetu, ne samo po složenosti gradnje, nego i po složenom dizajnu. Jedan je od najvažnijih i najvećih infrastrukturnih projekata u Europi. Posebna je pozornost posvećena zaštiti od korozije s obzirom da se most nalazi u visoko korozivnom morskom okruženju. 

Cortec-ov proizvod specificiran je na ovom projektu tijekom faze projektiranja kao impregnacija s dodanim organskim inhibitorom i svojstvom migracije, koji dodatno pomaže u zaštiti od štetnih učinaka korozije, čime se ujedno produžuje i životni vijek mosta. 

Cortec korporacija spada u najveće svjetske igrače na tržištu zaštite od korozije. Zadnjih par godina intenzivno širi svoj utjecaj u Europi s Hrvatskom kao centralnom točkom proizvodnje i logističkih kapaciteta.

Vlasnik Boris Mikšić kaže da mu je sve veće ulaganje u Hrvatsku odličan poslovni potez. "Hrvatska je jako dobro pozicionirana te nam naši proizvodni i logistički centri diljem Hrvatske omogućuju brzu i efikasnu otpremu robe po cijeloj Europi i šire. Sada iz Hrvatske opskrbljujemo naše kupce po cijelom svijetu", kaže Miškić.

Hrvatsko–američki poduzetnik ponosan je što je njegova patentirana tehnologija korištena na ovom povijesnom projektu povezivanja dvaju dijelova Hrvatske.

"Više od četrdeset godina svog života posvetio sam razvoju novih, ekološki sigurnih rješenja za zaštitu od korozije. Svjedočiti njihovoj primjeni na ovoj monumentalnoj konstrukciji mosta u mojoj domovini uistinu je poseban osjećaj", priznaje Miškić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!