Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Ekonomski savjet PRH

Milanović najavio analizu uzroka i posljedica nejednakosti u RH, a već su izradili i viziju Banije

Milanović najavio analizu uzroka i posljedica nejednakosti u RH, a već su izradili i viziju Banije
RTL.hr

Na skupu su predstavljeni i rezultati postojećih istraživanja o regionalnoj distribuciji realne i financijske imovine kućanstava u Hrvatskoj

Na Okruglom stolu o regionalnoj nejednakosti, koji je u utorak organizirao Ekonomski savjet Predsjednika Republike, predsjednik Zoran Milanović izdvojio je problem nejednakosti kao važnu temu kojoj bi se javne politike trebala posvetiti.

Na skupu su predstavljeni i rezultati postojećih istraživanja o regionalnoj distribuciji realne i financijske imovine kućanstava u Hrvatskoj, zatim o dugoročnim socio-ekonomskim obilježjima potpomognutih područja i brdsko planinskih područja u Hrvatskoj, o važnosti kvalitete upravljanja i prostorne dimenzije na unaprjeđenje ekonomskih učinaka decentralizacije te o korekcijama izračuna Ginijevog koeficijenta temeljem dostupnih mikro-podataka iz Porezne uprave.

Vezana vijest

Plenković u Bjelovaru

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ekonomski savjet PRH tijekom 2022. godine organizirat će seriju okruglih stolova usmjerenih analizi uzroka i posljedica nejednakosti u Hrvatskoj, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika i podsjeća kako je taj Savjet ove godine već izradio i predstavio javnosti dokument "Dugoročna razvojna vizija Banije".

Uz članove Ekonomskog savjeta i dužnosnike Ureda predsjednika, na Okruglom stolu sudjelovali su znanstveni suradnik na Ekonomskom institutu Ivica Rubil, profesor s Katedre za ekonomsku teoriju Ekonomskog fakulteta Zagreb Marko Ledić te viša savjetnica u Direkciji za financijsku stabilnost Marina Kunovac.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!