Ostani doma
Novosti / Hrvatska

HOĆE? NEĆE?

Ni nakon sastanka u Vladi nije jasno nabavlja li Hrvatska oklopnjake Bradleyje. Sindikalist za RTL: 'Mi smo spremni'

Štivić je kazao i kako radnici Đure Đakovića imaju znanje i žele raditi sva borbena vozila i tenkove

Europska komisija odobrila je plan restrukturiranja tvrtke Đuro Đaković težak 430 milijuna kuna. RTL-ov reporter Ivan Skorin u Slavonskom Brodu razgovarao je s Antunom Štivićem, dopredsjednikom Sindikata metalaca Đure Đakovića, koji je komentirao hoće li oklopna vozila Bradley održavati u slavonskoj tvrtki.

"A tko bi to drugi u RH trebao raditi nego Đuro Đaković, on je napravio prvi tenk i oklopno vozilo", kazao je Štivić pa dodao da takve odluke donosi Vlada i Ministarstvo obrane. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ako se ta odluka donese, Đuro Đaković će biti taj koji će taj posao raditi. Imat ćemo sastanke s Upravom pa ćemo nešto više znati", kazao je. 

Vezana vijest

Đuro Đaković

Štivić je kazao i kako radnici Đure Đakovića imaju znanje i žele raditi sva borbena vozila i tenkove.

Novi češki gazda, kaže Štivić, još nije došao i to ih zabrinjava.

"Odluka iz Bruxellesa je dobra vijest. Zabrinjava radnike i nas u Sindikatu je socijalni sporazum i imamo jasna stav u Sindikatu - bez njega nema podrške sindikata. U njemu ćemo regulirati pitanje kolektivnog ugovora, prava radnika. U slučaju da češki ulagač to ne želi potpisati, očekujemo to od Vlade. U svim našim razgovori s vlasnicima deklarativno to podržavaju. Kad im dajemo papir da potpišu onda su oprezni. Očekujem da će kad su postali investitor to napraviti, ako to ne naprave, spremni smo na akcije", poručio je Štivić. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!