Ostani doma
Novosti / Hrvatska

IVICA ERLIĆ

Zbog drame oko kršenja izolacije, smijenjen ravnatelj zadarske hitne: 'Ostanak bi značio odobravanje učinjenog'

Zbog drame oko kršenja izolacije, smijenjen ravnatelj zadarske hitne: 'Ostanak bi značio odobravanje učinjenog'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Policija je, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu

S mjesta ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije smijenjen je Ivica Erlić, javlja Zadarski. Podsjetimo, protiv njega je podignuta kaznena prijava jer je upravljao automobilom te koristio mobitel, a kasnijom provjerom utvrđeno je i kako nije poštivao izolaciju. Naime, bio je COVID pozitivan, iako se on kasnije branio kako je išao liječniku. 

U svakom slučaju, sve navedeno očito je bilo dovoljno kako bi ga razriješili dužnosti, a za njegovo razrješenje glasalo je četvero od pet članova Upravnog vijeća, kako doznaje Zadarski. Jedan član ostao je suzdržan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ostankom na ravnateljskoj funkciji u svjetlu posljednjih događaja, Upravno vijeće smatra kako bi se Zavodu nanijela nenadoknadiva šteta, vezana za ugled institucije, a pogotovo što bi ostanak značio odobravanje učinjenog djela te izbjegavanje odgovornosti u vremenima kada je zdravstvena ugroza omela svim građanima normalan život. Napose moramo uvažiti činjenicu da se u konačnici radi o zdravstvenoj ustanovi koja bi prvenstveno svojim primjerom trebala pokazati kako se treba odgovorno nositi s pandemijom, te bi svaki postupak drugačiji od ovoga bacio ljagu na sve požrtvovno medicinsko i ostalo osoblje unutar Zavoda koje svakodnevno ne štedeći sebe i svoje zdravlje, stoji na usluzi građanima naše županije", rekao je predsjednik vijeća, Šime Rušin.

Vezana vijest

Za vršiteljicu dužnosti ZZHM-a postavljena je Ivana Šimić, dosadašnja šefica računovodstva. 

Inače, policija je protiv Erlića, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a u svom su priopćenju istaknuli i kako se kriminalističko istraživanje i dalje nastavlja. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!