Ostani doma
Novosti / Hrvatska

MOOOOLIM?

Direktov pregled tjedna: Je li kraljica umrla, zašto pravoslavni vjernici dijele istu žlicu, i u čemu smo 10. najbolji na svijetu

Direktov pregled tjedna: Je li kraljica umrla, zašto pravoslavni vjernici dijele istu žlicu, i u čemu smo 10. najbolji na svijetu

RTL Direkt donosi pregled svih zanimljivosti ovog tjedna

Boris Johnson je u problemima, princ Andrew je zbog optužbi za zlostavljanje ostao bez kraljevskih titula - ali najzanimljivija stvar iz Londona ovaj tjedan je teorija zavjere prema kojoj je kraljica Elizabeta umrla.

I to taman u vrijeme kad Buckinghamska palača planira mega zabavu za njezinih 70 godina na tronu. Internet bruji o tome da kraljice više nema, a da je njezino mjesto zauzela dvojnica. 

Žlica omikrona

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Molim? Točno to pitali su se svi koji su vidjeli proslavu pravoslavnog Božića u Zagrebu. U doba pandemije i mega zaraznog omikrona vjernici su dijelili žlicu. Iz Mitropolije su objasnili da je pričest već stoljećima ista, pa im ni u doba virusa ne pada napamet odreći se izraza svoje vjere i identiteta. 

Tvrdoglavi su pravoslavci - što čudi, posebno ako znamo što se dogodilo lani kada je od korone prvo umro mitropolit Amfilohije, a onda su se vjernici tiskali oko njegovog mrtvog tijela i ljubili ga u čelo. Na sprovodu je bio i patrijarh Irinej - a onda je i on umro od korone. I njega su vjernici opet ljubili i dirali. Pa je umro i episkop Artemije

Veliko priznanje

Odlična vijest od ovoga tjedna je i da nismo uvijek na svim listama najgori od najgorih. Hrvatska je po znanju engleskoj jezika između 112 država na svijetu, pazite sad: 10. Ispred nas su Austrija, Danska, Singapur, Norveška, Belgija, Portugal, Švedska, Finska, sve same fine i učtive zemlje. A čak smo jedno mjesto iznad Njemačke.

Ovo smo prekrasno priznanje odlučili proslaviti tako da se prisjetimo kako engleski govore oni najbolji među nama. Kako to zvuči, ali i što nas je još zabavilo ovaj tjedan, pogledajte u videu u nastavku: 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!