Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

povratak u prošlost

FOTO Zagrebački kandidati za šefa ili šeficu Zagreba u mlađim danima: Kako su izgledali kao nadobudni studenti, košarkaši, aktivisti, glazbenici...

FOTO Zagrebački kandidati za šefa ili šeficu Zagreba u mlađim danima: Kako su izgledali kao nadobudni studenti, košarkaši, aktivisti, glazbenici...
PIXSELL, Guliver, tomislavtomasevic.hr, YouTube

Sada već nešto stariji i iskusniji bore se za prijestolje glavnog grada

Prvi krug izbora sve je bliži, a za čelno mjesto glavnog grada Republike Hrvatske natječe se nikad više kandidata. Već se tjednima i mjesecima najavljuju nikad zanimljiviji i nikad drugačiji izbori za gradonačelnika, ili gradonačelnicu Grada Zagreba.

Kandidati su redom: Tomislav Tomašević iz platforme Možemo, Davor Filipović iz HDZ-a, Joško Klisović iz SDP-a, nezavisna Vesna Škare-Ožbolt, iz Mosta Zvonimir Troskot, Miroslav Škoro, čelnik Domovinskog pokreta. Tu je i nezavisni Renato Petek, zatim i Davor Nađi iz Fokusa, Demokrat Mirando Mrsić, HNS-ov Željko Uhlir, osnivačica volonterske zajednice nestranačkih stručnjaka i znanstvenika Obnovimo Zagreb Marina Pavković, psihijatar Herman Vukušić,  Jelena Pavičić-Vukićević iz BM365  i Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a. 

 

Jedan od kandidata za kojeg ankete govore da bi treba ući u drugi krug je Tomislav Tomašević (Možemo) koji je svoju biografiju nedavno objavio i uz istu priložio nekoliko fotografija iz studentskih dana: 

(tomislavtomasevic.hr)

 

"Promocija na Arhitektonskom fakultetu, svibanj 1983.", napisala je Anka Mrak Taritaš na svom Facebook profilu. Inače, rođena je 24. studenoga 1959. u Bjelovaru. Njeno godište dijeli i Mirando Mrsić koji je prije nešto više od deset godina, rame uz rame bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću, izgledao ovako:

(PIXSELL)

 

HDZ-ov Davor Filipović se aktivno bavio košarkom, bio je i hrvatski reprezentativac u mlađim kategorijama, čime se često hvali . Bio je i član slavne generacije koja je 2002. godine osvojila juniorsko europsko zlato. U toj je ekipi igrao s košarkašima koji su kasnije napravili respektavbilne karijere poput Marka Tomasa, Marka Banića i Roka Ukića

(Guliver)

Vesna Škare Ožbolt je u politici već dugi niz godina, desetljeća. Ovo je samo jedna od fotografija prije 20 godina na stranicama Hrvatskog sabora. Na izbore, ipak, ide kao nezavisni kandidat: 

 

Na fotografiji je SDP-ov Joško Klisović, iako ga mnogi na prvu ne bi prepoznali, i to prije 11 godina. (PIXSELL)

Bivša zamjenica gradonačelnika Milana Bandića, sada vodeća osoba njegove stranke i kandidatkinja za gradonačelnicu grada koji je upravo Bandić vodio 20 godina - sve je to Jelena Pavičić Vukićević. Fotografi PIXSELL-a već su je tada, kao zamjenicu,"uhvatili" prije 12 godina: 

Davor Nađi , izgleda, na internetu nema sliku stariju od 3 do 4 godine - prekratak je to rok za "preveliku" promjenu izgleda i imidža:

(PIXSELL)

Iz 2014. dolazi ova fotografija HNS-ovog Željka Uhlira koji, može se reći, nije ostario ni dana:

(PIXSELL)

...A iz iste godine je i ova fotografija Marine Pavković, osnivačice volonterske zajednice nestranačkih stručnjaka i znanstvenika Obnovimo Zagreb koja je, može se reći, drastično promijenila frizuru: 

(PIXSELL)

O Miroslavu Škori, kandidatu Domovinskog pokreta, slušamo već nekoliko desetljeća, ali njegov smo imidž s početka karijere već pomalo zaboravili - red je da se podsjetimo kako je izgledao kao umjetnik i glazbenik, ne i političar, 1992. godine:

Renato Petek na svom Facebook profilu objavljivao je više slika Milana Bandića i njegovih (ne)uspjelih udruživanja s drugim političarima i njegovih (ne)uspjelih projekata u gradu, nego što ima svojih "selfija". Najstarija nađena fotografija je iz 2017. godine.

Vezana vijest

Herman Vukušić

Slična je situacija i s MOST-ovim Zvonimirom Troskotom sa slikama koje datiraju iz 2017., 2018. godine. Barem ove javno objavljene. Zadnji u nizu je Herman Vukušić koji je sa slavnima, doduše u dobrotvorne svrhe, prije 11 godina igrao poker:

(PIXSELL)

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!