Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

Kako su izgledali?

FOTO Za Split se bori devet kandidata: Neke ne biste prepoznali kako su izgledali, a neki stare kao dobro vino

FOTO Za Split se bori devet kandidata: Neke ne biste prepoznali kako su izgledali, a neki stare kao dobro vino
RTL, PIXSELL

Evo kako su nekada izgledali ljubitelji pršuta, profesori, znanstvenici...

Prvi krug Lokalnih izbora je 16. svibnja, a za gradonačelnika Splita bori se devet kandidata i kandidatkinja. Redom su to: Ante Franić (SDP), Branka Ramljak (NL Ramljak –​ Mamić), Ivica Grković (MOST), Ivica Puljak (Centar), Jakov Prkić  (Pametno, Možemo! i Nova ljevica), Nansi Ivanišević (Domovinski pokret), Vice Mihanović (HDZ), Zdeslav Benzon (HSLS) i Željko Kerum (HGS). 

Sveučilišna profesorica i bivša šefica NO-a Hajduka Branka Ramljak jedna je od kandidatkinja koja je značajno promijenila imidž kroz godine. Kamere PIXSELLA snimile su je na tribinama u žustrom navijanju prije 10-ak godina:

(Ivo Cagalj PIXSELL)

(PIXSELL - Branka Ramljak danas)

A, prije 10-ak godina nastale su i fotografije kandidata Ivice Puljaka (Centar) koji na službenim stranicama tvrdi kako "neće butigu u svoju politiku", te kako je "Split centar svita". U opisu ove fotografije prije 10-ak godina stoji: "Prof. dr. Ivica Puljak, znanstvenik koji je sudjelovao u otkrivanju Higgsovog bozona":

(Ivana Ivanovic/PIXSELL)

(PIXSELL - Ivica Puljak danas)

Ivica Grković," suprug, otac, djed, prof. anatom. na Mefst-u" (kako piše na njegovom Instagram profilu) uz sve je to i Mostov kandidat za gradonačelnika Splita. Na društvenim mrežama nema fotografije koja nije vezana uz kampanju, ali smo uspjeli pronaći neke koje potječu iz "davne" 2013., odnosno 2015. godine. Izgledom se Ivica nije puno promijenio.

(ResearchGate)

(Kaštelanska podružnica)

(PIXSELL - Ivica Grković danas)

Ante Franić, kandidat SDP-a izgleda je samozatajan na društvenim mrežama, budući da nema nijednu sliku a da nije vezana uz nadolazeće izbore.

(PIXSELL)

Vezana vijest

split (thumbnail)

Ali, zato je sve samo ne samozatajan Željko Kerum o kojem ne treba puno govoriti. Sjećamo ga se u svakakvim izdanjima - čak i u onom s pršutom na čelu. Najpoznatija, i najstarija zabilježena, je, ipak, "loknica" koja je za njega bila popularna i prije skoro 20 godina:

...i prije skoro 15:

(PIXSELL)

(PIXSELL - Željko Kerum danas)

Nansi Ivanišević iz Domovinskog pokreta fotografi su uhvatili prije 11 godina kako predstavlja jedan projekt. Može se reći kako se poprilično promijenila kroz ovo razdoblje do kandidature:

(Ivana Ivanovic/PIXSELL)

(PIXSELL - Nansi Ivanišević danas)

Na lokalne izbore u Splitu Koalicija stranaka Možemo, Pametno i Nova ljevica izlazi sa zajedničkim kandidatima. Kao kandidat za gradonačelnika predstavljen je Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju). Najstarije iskopane fotografije su one iz 2010. godine kada je ovaj kandidat, inače gradski vijećnik, osvojio nagradu Hrvatskog zbora sportskih novinara za fotografiju 2009. godine:

(Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

(PIXSELL - Jakov Prkić danas)

Da "Split može bolje" tvrdi  ginekolog u splitskom rodilištu i asistent na Medicinskom fakultetu Zdeslav Benzon, kandidat HSLS-a, koji je jednaku ljubav prema svom zanimanju imao i prije deset godina:

(Ivana Ivanovic/PIXSELL)

(Zdeslav Benzon danas, PIXSELL)

Vice Mihanović, HDZ-ov kandidat, kao ni Ante Pranić, nema fotografije starije od prije koju godinu. Jedino se može reći da voli biti okružen novinarima sada, kao i prije pet godina:

(Ivo Cagalj PIXSELL)

(Vice Mihanović danas, PIXSELL)

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!