Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

bilo je svega

Laži, neizvediva obećanja i teorije zavjere: Analizirali smo kampanju za lokalne izbore

Građani su sa svih strana bombardirani obećanjima o velebnim stadionima, deniveliranim prugama, novim bolnicama, modernim odlagalištima otpada...

"Sad je vrijeme, znam da možemo."

I ankete kažu da mogu, ali njihovi politički protivnici kažu da ne mogu, Jelena Pavičić Vukičević vjeruje da Tomašević neće dobiti prvi posao i zaposlenje u 40., napada ga i HDZ: On širi crnilo. On zastrašuje. On je kao Bernardić…

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kulturnu baštinu u našem gradu ne može obnavljati Tomašević jer je prosvjedovao protiv grada", kaže Davor Filipović.

Vezana vijest

sučeljavanje zagreb

"Sigurno neću pozvati članove Domovinskog pokreta da glasa za zeleno lijevu opciju - to sigurno ne", jasan je Miroslav Škoro.

Najdalje su s napadima otišli Suverenisti, koji su grad oblijepili plakatima na kojima Tomaševića uspoređuju s lubenicom s čime poručuju da je izvana zelen, a u srcu crven. Na jednom su napravili montažu na kojoj je pola lica Tomaševića, a pola Georgea Sorosa.

Danas je Tomašević dobio i kaznenu prijavu od Domovinskog pokreta, tvrde da se Možemo! financira nelegalno preko njemačke stranke Zelenih.

"To je protuzakonito", kazao je Stipo Mlinarić Ćipe.

A iz Možemo su odmah odgovorili da se tu radi o lažnom prijavljivanju prekršajnog djela u svrhu političke promidžbe Miroslava Škore par dana prije izbora. 

Tko tu koga prijavljuje teško je pohvatati. Vesna Škare Ožbolt podigla je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog “anketara” koji zivkaju građane i govore im ima da ona radi i surađuje sa Srbima.

Podigla je i privatnu tužbu protiv Davora Filipovića zbog širenja lažnih vijesti da će ona podržati Tomaševića u drugom krugu. U istu rubriku ide i vijest da je Filipović Srbin koji nije na vrijeme kršten. U začaranom krugu svi ratuju sa svima. 

"Gospodin koji se zove trnoružica je spavao četiri godine", kazao je Škoro.

Vezana vijest

zg anketa 0

"On može pričati o bajkama jedino iz svog dvorca kojeg je zaradio s novcima s adventskih kućica i od najskupljeg parkinga u gradu", odgovorio je Filipović.

Zbog korone nema veselih skupova i susreta, ni u vatrogasnim domovima ni u elitnim hotelima, sve je na društvenim mrežama. Škoro se sa svojih 124 tisuće pratitelja na Facebooku druži na virtualnim skupovima. Rasplesana družina ima 50 tisuća pratitelja, a u kampanju su uveli još jednu novost.

S balkona ne vise Hrvatske zastave nego zelene. Vice konkretno nema puno pratitelja, ali nema ni dana bez da se ne obrati svojim glasačima. Njegov protukandidat osim na društvenim mrežama nastupa na balkonu s kojeg Spličanima pjeva i drži govore...

Da su na sve spremni pokazala je Vesna Škare Ožbolt koja je u suknji nastupila u teretani i na tik toku. 

Iako niste na njihovim stranicama prate vas u stopu. Iskaču kamo god krenuli, koju god stranicu otvorili. Njihovi google adovi i plaćene reklame su posvuda.

Nema normalne kampanje, ali pustih ispraznih obećanja tekako ima.

"Potreban je novi europski stadion", kazao je Filipović.

Vezana vijest

Nacionalni stožer civilne zaštite

"To je projekt kojeg u narednom mandatu trebamo završiti", poručio je Vice Mihanović.

"Obnovit ćemo Poljud, imamo građevinsku dozvolu."

"Ovo je prilika da se ponovno zove poljudska ljepotica", kazao je Ivica Puljak.

"Primjerice cjepiva za karcinom. Cjepiva za karcinom bi se radila? Apsolutno", kazao je Filipović.

"Prugu treba denivelirati", rekao je Joško Klisović.

"Otvaranje bolnice u Blatu, zatvaranje Jakuševca", poručivao je Tomašević.

"Kad ja budem gradonačelnik Zagreb neće biti u dugovima", rekao je Škoro.

Ne ispune li ih, neki od njih morati će na ispovijed jer brojni vjeru ističu kao svoju vodilju. kandidat Suverenista za načelnika Općine Podbablje u svoju biografiju je stavio da je kršten, pričešćen, krizman i vjenčan u Crkvi. 

Vezana vijest

Tomislav Tomašević

Tomislav Milunović kandidat je za načelnika Općine Sveti Križ Začretje objavio je fotografiju s pričesti i krizme. I to nije sve, naslikava se pored rupe. 

Sigurna infrastruktura treba biti sadašnjost, a prošlost - dosadna i prljava kampanja te prazne priče o tome tko je veći Hrvat. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!