Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

Sandra Benčić

'Neće više biti situacija da se radna mjesta dodjeljuju po babi i stričevima, da netko dobije plaću, a ne pojavljuje se na poslu'

'Neće više biti situacija da se radna mjesta dodjeljuju po babi i stričevima, da netko dobije plaću, a ne pojavljuje se na poslu'
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ovo sa doslovno podmetanjem poruka u kojima se predstavljaju kao mi, to su meni zaista udbaške metode koje se netko danas usuđuje koristiti, poručila je Benčić.

Vezana vijest

Rezultati izbora 2021

Saborska zastupnica Sandra Benčić komentirala je za RTL.hr dosadašnje rezultate lokalnih izbora te otkrila što bi glede promjena u Zagrebu mogli očekivati od platforme Možemo!.

''Prvo bih se željela zahvaliti svim Zagrepčankama i Zagrepčanima koji su shvatili i vidjeli važnost toga da ne samo glasaju za našeg gradonačelničkog kandidata, nego i za skupštinu i da je to jako važno'', kazala je Benčić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nastavku je najavila i što bi bile prve promjene. ''To je promjena modela upravljanja, prvo radimo financijsku reviziju Grada i Holdinga i na temelju toga radimo restrukturiranje gradske uprave, uspostavaljamo Ured za obnovu koji će otpočetka od početnog zahjeva pa sve do kraja pratiti građane i za njih ispunjavati svu onu potrebnu papirologiju u zahtjevu za obnovu. Također, financirat ćemo građanima izradu projektne dokumentacije za obnovu, a najvažnije, krećemo odmah u korištenje Fonda za solidarnost u smislu obnove naših škola i vrtića koji su nam apsolutni prioritet jer zaista ova činjenica da nam se djeca nalaze u školama i vrtićima koji nisu sigurni je nama apsolutno neprihvatljiva'', objasnila je Benčić.

Vezana vijest

lokalni izbori 2021

Također će, kaže, analizirati i napraviti reviziju štetnih ugovora koje je Zagreb sklapao s različitim vanjskim poduzećima za usluge ''koje smo sami sa svojim gradskim službama mogli odrađivati i gdje gubimo stotine milijuna godišnje. To prvo idemo srediti jer se tu mogu napraviti značajne uštede i ono što ćemo odmah napraviti i što nam je važno je da ćemo revidirati sustav javne nabave koji se doslovno pokazao kao gradski vodovod, gubici od barem 50 posto love curi van zato što su nabave nekompetitivne, prave firme koje su zbilja kompetitivne se ne javljaju jer znaju da će dobiti netko tko je u kumskom ili bilo kakvom drugom odnosu sa Bandić 365 strankom ili HDZ-om. To od danas više nema. Dakle, natječaji će biti pravi i koristim ovu priliku da pozovem sve koji se godinama nisu javljali na natječaje jer su znali da su namješteni, da to od ovog trena tako neće više biti. Želimo pružiti priliku svim gospodarstvenicima u gradu da rade s gradom i da radimo pošteno i dobro'', kazala je Benčić.

Vezana vijest

Ivana Kekin

Poručuju i zaposlenicima grada i holdinga da sve one prijetnje koje su im upućivali njihovi politički konkuretni nije istina. ''Ono na čemu ćemo mi raditi je da svakome tko tamo radi osiguramo da zaista može dati najbolje od sebe i za svakoga tko želi doprinositi ovom gradu i njegovom gradu, za njega će biti mjesta. Međutim, neće više biti situacija kao što je bilo sad da se dodjeljuju radna mjesta po babi i stričevima, da netko dobije radno mjesto i plaću, a nikad se ne pojavljuje na poslu. Takvih situacija sigurno neće više biti'', poručila je.

Komentirala je i podvaljivanje sa SMS porukama. ''Ja moram reći da to nije samo nama šteta. To je šteta za demokraciju i demokratski proces i hrvatsko društvo jer kada određene političke opcije, a to znamo, recimo lažne ankete je koristio, to je dokazano da ih je radila agencija koja radi za Škoru pa ovo sa doslovno podmetanjem poruka u kojima se predstavljaju kao mi, to su meni zaista udbaške metode koje se netko danas usuđuje koristiti da bi defamirao političke konkurente. Ljudi koji to rade nisu spremni na demokratsku, fair play utakmicu pa neka u njoj niti ne sudjeluju jer ja se pitam, ako su oni to spremni raditi svojim konkurentima, što bi tek radili kad dođu na vlast, građanima i ostalima. To nisu demokratske snage i ako ne mogu sudjelovati u normalnom demokratskom procesu, neka se liše politike'', jasno je poručila Benčić. 

Jeste li zadovoljni rezultatima lokalnih izbora?

Rezultati
  • Da, odlični su!   53% (3479)
  • Moglo je i bolje   27% (1767)
  • Ne, rezultati su grozni   20% (1333)
Vrati se na glasanje

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!