Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

Ričard od Zadra

Ako niste, upoznajte Ričarda - najupečatljivijeg kandidata za gradonačelnika o kojem sada ovisi politička slika grada

Ako niste, upoznajte Ričarda - najupečatljivijeg kandidata za gradonačelnika o kojem sada ovisi politička slika grada
Dino Stanin/PIXSELL

Ako se trenutno stanje ne popravi, "crveni" i "plavi" Zadrani morat će pronaći zajednički jezik i koalirati

Najviše glasača u Zadru je dalo svoj glas i povjerenje aktualnom gradonačelniku, HDZ-ovom Branku Dukiću. Njih čak 39,54 posto je zadovoljno trenutnom politikom Zadra, a odmah iza Dukića, s 26,42 posto glasova pozicionirao se Marko Vučetić kojeg je podržao prvenstveno SDP, AM, HSS, GLAS i CENTAR.

Na trećem mjestu je Enio Meštrović, ili kako on tvrdi, njegov alterego Ričard koji mu je potpuna suprotnost - glasan, priprost, lijen, ponekad i vulgaran. Kakav god bio, Ričard je gotovo izveo politički šah mat osvojivši 20,34 posto glasova pa se postavlja pitanje kako će stranke ljevice i desnice formirati vlast. Ako se trenutno stanje ne popravi, "crveni" i "plavi" Zadrani morat će pronaći zajednički jezik i koalirati.

Enio Meštrović, odnosno Ričard kroz godine

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom na to da se ništa ne prepušta slučaju, pa tako ni mogućnost da Ričard odnosno Enio Meštrović ostane bez drugog kruga u utrci za gradonačelnika, još je nepoznato komu će "poslati" svoje birače - HDZ-ovom Dukiću ili SDP-ovom Vučetiću. Ipak, postoji mogućnost da Ričardovi glasači odluče "prosvjedovati" u svojim domovima i ne izaći na birališta za dva tjedna.

Kako nada umire posljednja, tako se i Vučetić nada kako postoji mogućnost da mu Meštrović pruži podršku, ali to nije nimalo hitno.

Vezana vijest

Za samog sebe, Meštrović je rekao za Zadarski.hr: “Od cilog života radim teatar, jer ako se uzmem za ozbiljno, preemotivan sam i nisam dobar. Uz teatar mi je sve prihvatljivo, a i mogu poslati pozitivnu poruku”.

Enio Meštrović rođen je 1969. godine. Po struci je kuhar, a ovo mu nije prvi put da se kandidirao za zadarskog gradonačelnika. To je učinio još 2013. i 2017.godine, ali nikad uspješno kao i na ovogodišnjim izborima za šefa Zadra. I tada su njegove kandidature obilježili sarkastični izričaji. Dio je i kulturno-umjetničkog društva uz koje radi fenomenalne skečeve koji nasmijavaju sve, od najmlađih do najstarijih. Sva videa su mu dostupna na YouTube kanalu KUD Bleke i konji.

Svojevremeno je bio u ulozi divljaka, pa i kauboja koji je dijelo pečenu janjetinu po gradu uoči lokalnih izbora, gradonačelnika koji prosi na zadarskom mostu, ovisnika o narkoticima kojeg zovu Tebra. Jednom prilikom su Enio i njegov KUD doveli na glavni gradski trg ovce u grad aludirajući na glasače. za to vrijeme, dok su vodili ovce, svi iz Meštrovićevog KUD-a su bili odjeveni u raznobojne šuškavce različitih političkih stranaka. Da stvar bude smiješnija, čak su zaplesali s ovcama na Narodnom trgu uz pjesmu "Moja domovina". Svojevremeno je čak bio i Francuz koji je pred Gradskom upravom iznosio dugi govor na "francuskom" jeziku, a glumio je i zadarskog Borata...

Ovo su samo neki od Ričardovih uradaka koji su mu donijeli slavu: 

Zadrani s iščekivanjem očekuju drugi krug i odluku Enija kome će se prikloniti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!