Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

Pobjednik prvog kruga

Tko je Ivica Puljak, najveće iznenađenje izbora: 'Lovac na Božju česticu' kojeg ni kompromitirajuće snimke nisu pokolebale

Tko je Ivica Puljak, najveće iznenađenje izbora: 'Lovac na Božju česticu' kojeg ni kompromitirajuće snimke nisu pokolebale
PIXSELL

Ivica Puljak dobitnik je brojnih nagrada, "lovac" na tzv. Božju česticu, otac, suprug...

Splićani su odlučili! U drugi krug ulaze Ivica Puljak s 26,82% i Vice Mihanović s 23.23% glasova. Tako je kandidat Centra ušao kao pobjednik u Splitu u drugi krug.

Trenirao nogometu u Hajduku, svirao gitaru na svadba i u crkvi

Ivica Puljak, fizičar, sveučilišni profesor i političar kandidat je stranke Centar za gradonačelnika Splita. Rođen je 27. kolovoza 1969. u Splitu u, kako piše na stranicama Biografija.com, tradicionalnoj obitelji s majkom iz Drniša, ocem iz Zagvozda i tri sestre. Njegovi roditelji završili su samo osnovnu školu te su se kroz život mnogo mučili kako bi prehranili četvero djece. Kao i svako drugo splitsko dijete, trenirao je nogomet u Hajduku i vrijeme provodio na ulici zabavljajući se s kvartovskom ekipom. Kao mladić, Ivica je svirao gitaru u crkvenom bendu i na svadbama.

Vezana vijest

lokalni izbori 2021

Sudjelovao u "lovu" na tzv. Božju česticu

Završio je srednju tehničku školu, a 1994. diplomirao je elektrotehniku na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, gdje danas radi kao predavač.Magisterij iz fizike stekao je 1997. godine na Prirodoslovno-matematičkim fakultetu u Zagrebu, a 2000. je doktorirao na Sveučilištu Pierre i Marie Curie u Parizu. Autor je više od 500 znanstvenih radova.

Tko je Ivica Puljak, najveće splitsko iznenađenje? Fizičar Centra kojeg ni kompromitirajuće snimke nisu pokolebale


Bio je jedan od nekoliko tisuća znanstvenika koji su u Europskom vijeću za nuklearna istraživanja (CERN) u Švicarskoj sudjelovali u višegodišnjem otkrivanju Higgsovog bozona, odnosno “lovu” na tzv. Božju česticu. Vodio je tada skupinu koja je ondje došla do najpreciznijih rezultata.

Za znanstveni rad i postignuća odlikovan je Ordenom Danice hrvatske s likom Ruđera Boškovića, a dobitnik je i državne nagrade za znanost te nagradom za znanost Sveučilišta u Splitu.

Pametno je osnovala njegova supruga

Sa suprugom Marijanom Puljak, koju je upoznao još na prvoj godini studija, vjenčao se 1995. godine. Imaju troje djece – kćeri Emu i Ivu te sina Tomu. Bio je tajnik i član predsjedništva stranke Pametno, koju je osnovala njegova supruga. Nakon što je Pametno na izborima za Hrvatski sabor 2020. godine postala parlamentarna stranka, sa Strankom s imenom i prezimenom ujedinila se u novu stranku Centar.

Sada je kao kandidat Centra s programima i sloganima "Split centar svita" i "Neću butigu u svoju politiku" postao uvjerljivi pobjednik prvog kruga.

Ustaške pjesme nisu ga pokolebale

Krajem četvrtog mjeseca ove godine na mrežama su isplivale snimke na kojima Ivica Puljak pjeva ustaške pjesme. Čim su bile objavljene, Pulajk se javno ispričao, izrazio žaljenje te ponovio tada kako su to pokušaji zastrašivanja, ucjena i prijetnji zato što se boje da će izgubiti izbore.

Vezana vijest

Ivica Puljak

"Ja mislim da će se to zaista i dogoditi te da će građani izabrati građanski i progresivni Split i započeti jednu novu eru", rekao je tada Puljak - i bio je u pravu!.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!