Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

izbori za pamćenje

Ravnatelj gimnazije, 'zviždač', aktivistica, 'najglasniji zastupnik'... Oni su najveća iznenađenja izbora, a mnogima su pomrsili račune

Ravnatelj gimnazije, 'zviždač', aktivistica, 'najglasniji zastupnik'... Oni su najveća iznenađenja izbora, a mnogima su pomrsili račune
PIXSELL, Facebook

Njima je uspjelo ono što prije izbora nitko nije ni slutio

Ovi lokalni izbori još će se dugo pamtiti - ne samo po, kako su i sami kandidati govorili, najprljavijim debatama, kampanjama i borbama, već i po rezultatima koji su bili sve samo ne očekivani u nekim gradovima i županijama diljem Hrvatske.

Vezana vijest

Sandra Benčić

Po mnogima su ovo najveća iznenađenja ovih izbora: pobjeda kandidatkinje Možemo nad IDS-om u Pazinu, pobjeda Fokusa nad HSS-ovcem Krešom Beljakom u Samoboru, pobjeda nezavisnog Viktora Šimunića nad HDZ-om u Oroslavju, pobjeda Filipa Zoričića u Puli te trijumf Mire Bulja u Sinju. 

Pula

Ravnatelj pulske gimnazije Filip Zoričić - zovu ga pobjednikom večeri jer je u ovom gradu skinuo IDS s trona. U drugom krugu lokalnih izbora pobijedio je IDS-ovu kandidatkinju Elenu Puh Bleci. Zoričića je zaokružilo 10.666 birača, a Puh Bleci 8225. Za formiranje većine okupit će Možemo! i SDP. Zadovoljan rezultatima bio je ponajviše jer je srušio vlast koja u Istri vlada već 30-ak godina. 

(PIXSELL)

Pazin

Suzana Jašić iz stranke Možemo! nova je gradonačelnica Pazina. U drugom je krugu s 1812 glasova nasuprot 1657 pobijedila IDS-ovca Renata Krulčića, koji je grad vodio 12 godina. Valja napomenuti kako je IDS upravo u ovim gradom, što samostalno što u koaliciji, vladao od 1993. godine. Suzana Jašić je jedna od osnivačica Gonga, a u prošlom je mandatu bila najaktivnija vijećnica u Gradskom vijeću Pazina.

Samobor

Krešo Beljak Samobor je vodio od 2009. godine, a sada su građani se odlučili za stranku Fokus i njenu Petru Škrobot. Ona je dobila 8635 glasova, dok je kandidat HSS-a i SDP-a Željko Stanec skupio 7079. Stanec je bio zamjenik Beljaka. Inače, Škrobot je 33-godišnja doktorica znanosti i profesorica na zagrebačkom ekonomskom fakultetu. 

Vezana vijest

Ivica Puljak

Sinj

Slavilo se naveliko jučer u Sinju kada je Miro Bulj iz Mosta odnio pobjedu i postao novim gradonačelnikom. Bulj je uvjerljivo pobjedio protukandidata iz HDZ-a Igora Vidalinu. Nakon njegove pobjede stotine Sinjana izašlo je na ulice. Bulj je obećao da neće razočarati svoje Sinjane niti cijelu Cetinsku krajinu. 

 (Miro Bulj/Facebook) 

Oroslavje

Bila je to velika noć i za nezavisnog kandidata Viktora Šimunića, koji je u drugom krugu izbora za gradonačelnika Orosljavja pobijedio HDZ-ovca Emila Gredičaka s 1456 glasova naprama 1224 nakon skandala koji je prethodio izborima. Podsjećamo, Šimunić je razotkrio snimku u kojoj mu Žarko Tušek (šef zagorskog HDZ-a) nudi sve u zamjenu za podršku na lokalnim izborima. HDZ-ovci su ga prozvali "drukerom", vrijeđali ga, no građani su ga na ovim izborima nagradili. Odnosno, kaznili su HDZ.  

Jeste li zadovoljni rezultatima izbora?

Rezultati
  • Oduševljen/a sam   61% (1489)
  • Onako...   23% (571)
  • Ne   16% (397)
Vrati se na glasanje

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!