Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

Novo lice

Tko je Petra Škrobot, nova samoborska gradonačelnica, koja je dokinula eru HSS-a i Kreše Beljaka

Tko je Petra Škrobot, nova samoborska gradonačelnica, koja je dokinula eru HSS-a i Kreše Beljaka
Facebook/Petra Škrobot - kandidatkinja za gradonačelnicu Samobora

Samobor je pokazao da je nastupilo vrijeme za promjene i da je spreman za nove ljude koje će te promjene provesti i u stvarnosti

Kandidatkinja stranke Fokus Petra Škrobot, ekonomistica i predsjednica samoborskog ogranka stranke, nova je gradonačelnica Samobora i jedina gradonačelnica na području Zagrebačke županije.

Škrobot je u drugom krugu lokalnih izbora dobila 1553 glasa više od svoga protukandidata Željka Staneca, nasljednika Kreše Beljaka na mjestu čelnoga čovjeka samoborskoga HSS-a, te je nakon 12 godina vladavine HSS-a Samobor dobio novu čelnu osobu, priopćila je u ponedjeljak PR agencija Waves komunikacije d.o.o.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je istaknuto, nova gradonačelnica provodit će smjernice i politike stranke u skladu s glavnim prioritetima za razvoj Samobora. Njezin program uključuje brojne strukturne i organizacijske promjene, a neke od najvažnijih su - stvaranje pozitivnoga poslovnog okruženja, privlačenje investicija, pružanje podrške poduzetnicima i obrtnicima, poboljšanje javnog prijevoza i infrastrukture, unapređenje turizma i kulture, te poboljšanje učinkovitosti gradskih zaposlenika.

Vezana vijest

Kao najvažnija smjernica navedena je transparentnost trošenja proračunskih sredstava

Fokus je postao i prva stranka u Gradskom vijeću s osam zastupnika. Tako će, istaknuto je, uz pet HSS-ovih, pet SDP-ovih, dva HDZ-ova i jednog nezavisnoga biti nezaobilazan faktor donošenju gradskih odluka u iduće četiri godine.

Također, u susjednoj Svetoj Nedelji Fokus je uvjerljivo pobijedio u prvom krugu međugradska pa, istaknuto je, suradnja sigurno neće izostati.

Jer, kako je navedeno, Samobor je pokazao da je nastupilo vrijeme za promjene i da je spreman za nove ljude koje će te promjene provesti i u stvarnosti.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!