Ostani doma
Hrvatska / Lokalni izbori 2021.

dojmovi jutra nakon

Analiza Damire Gregoret: Splićani su odabrali promjene! Grad pod Marjanom prvi put će voditi fizičar - Ivica Puljak

Inače suzdržani profesor fizike, pobjedu je proslavio plešući salsu, a građanima je na Facebooku poželio dobro jutro u najoptimističnijem gradu na svijetu

Novi gradonačelnik Splita je Ivica Puljak iz stranke Centar koji je s nešto više od 55 posto glasova pobijedio HDZ-ova Vicu Mihanovića.

Inače suzdržani profesor fizike, pobjedu je proslavio plešući salsu, a građanima je na Facebooku poželio dobro jutro u najoptimističnijem gradu na svijetu. Sve o izbornoj noći i dojmovima jutro nakon nje pogledajte u prilogu Dragane Eterović

Tek se čeka primopredaja između HDZ-ova Andre Krstulovića Opare i Ivice Puljka, a točan omjer snaga novog gradonačelnika i poraženog Vice Mihanovića donosi analiza Damire Gregoret.

Vezana vijest

puljak

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novog splitskog gradonačelnika i u prvom krugu zaokružilo je gotovo 2 i pol tisuće Splićana više nego Mihanovića, a u drugom je kandidat Centra pobjedio HDZ-ova kandidata s gotovo 9 tisuća glasova više. U postocima: Puljak 56,75 % posto : Mihanović 43 cijela 25 % posto. Pitanje je na kraju je li Puljku pomoglo ili odmoglo pjevanje ustaških pjesama u mladosti, a u završnici kampanje i njegov se zamjenik ispričavao zbog antisemitizma.

Vezana vijest

Ivica Puljak

Činjenica je da je HDZ izgubio grad pod Marjanom. Splićani su odabrali promjene i prvi put Split će voditi - fizičar. Puljak mora krenuti u pregovore s ljevicom oko sastavljanja većine jer je lista CENTRA nema. Osim HDZ-a, koji u tome neće participirati, posljedično je iz vlasti i gradske politike eliminiran i Željko Kerum koji ni iz trećeg pokušaja nije uspio u reizboru. Od sutra je Split novi grad i centar svita - poruka je to Ivice Puljka u izbornoj noći. A što to točno podrazumijeva, čekaju se prvi konkretni koraci. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!