Hrvatska / Izbori za Europski parlament 2019.

Novi plakati

SDSS ponovno podiže prašinu kampanjom: 'Ovo je odgovor onima koji me napadaju'

SDSS ponovno podiže prašinu kampanjom: 'Ovo je odgovor onima koji me napadaju'
Pixell

Pupovac kaže kako nikad nije imao problem stati pred hrvatsku zastavu

Fotografija predsjednika SDSS-a i nositelja liste Milorada Pupovca s hrvatskom zastavom i sloganom, "Rođen u Hrvatskoj", koji je dijelom napisan na ćirilici, jedan je od novih promidžbenih plakata SDSS-a s kojim ta stranka ulazi u drugi dio kampanje za europske izbore.

Pupovac je za Jutarnji list rekao da je to odgovor onima koji su uništavali prve jumbo plakate s pitanjem "Znate li kako je biti Srbin u Hrvatskoj", gdje je riječ Srbin napisana na ćirilici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Plakati nisu bili samo išarani i uništeni, nego su korišteni za slanje poruka nasilja i najgoreg povijesnog iskustva koje su Srbi imali. Zato smo u ovom drugom dijelu kampanje odlučili odgovoriti takvima, ali i drugima, koji o tome misle pozitivno i negativno, na način da istaknemo nešto što se počesto zaboravlja, ali i ne zna - a to je da su Srbi ovdje rođeni, da je Hrvatska zemlja njihova porijekla i da je smatraju svojom zemljom, neovisno što postoje oni koji smatraju da su Srbi u Hrvatsku došli jučer i da bi je sutra trebali napustiti", komentirao je Pupovac.

VEZANA VIJEST

Dodaje kako nikad nije imao problem stati pred hrvatsku zastavu.

"Kao što nikad s tim nisam imao problem, tako nemam problem ni da danas na ovim izborima stanem pred one kojima smeta ćirilica i srpsko ime kao dio našeg života i identiteta, jer za mene ta zastava nije zastava mržnje niti poziva na nasilje, nego zastava čijem smislu i sadržaju treba svatko doprinositi te ispuniti sadržaj i smisao njezine simbolike bez obzira je li to na ćirilici ili drugom jeziku", rekao je Pupovac Jutarnjem listu.

Izdvojeno

Vezani članci

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sdss-ponovno-kampanjom-dize-prasinu-pupovac-ovo-je-odgovor-onima-koji-me-napadaju-hrvatska-je-i-moja-zemlja/8841953/

Reci što misliš!