Hrvatska / Izbori za Europski parlament 2019.

Ajmo studenti!

'Ovaj put glasam': Predstavljena motivacijska kampanja usmjerena prema mladim biračima

'Ovaj put glasam': Predstavljena motivacijska kampanja usmjerena prema mladim biračima
RTL

Cilj je potaknuti mlade da glasaju i promijene poražavajuću prošlogodišnju statistiku izlaznosti koja je bila manja od 13%

Predstavnici ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, u suradnji sa zadarskim Informacijskim centrom Europe Direct, u ponedjeljak su na Sveučilištu u Zadru predstavili kampanju 'Ovaj put glasam' kako bi motivirali hrvatske studente da izađu 26. svibnja na europarlamentarne izbore jer je na prošlim izborima glasalo manje od 13 posto mladih.

Voditeljica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić istaknula je kako novi saziv EU parlamenta koji biramo, neće odlučivati samo o tome tko će voditi Europsku uniju, već i raspolagati njenim financijama, pa je neizvjesno hoće li više novca dobiti kohezijski fondovi, poljoprivreda, Erasmus + ili neki drugi projekti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Trenutačno Europska unija ima jedan ogroman val, skupinu ljudi, stranke, koje bi željeli ući u Europski parlament, iskoristiti sredstva EU, ubaciti se u srce Europske unije i raditi za raspad i uništavanje europskih projekata", rekla je Violeta Simeonova Staničić.

Studenti su čuli više informacija o tome s kakvim se problemima trenutačno nosi Europska unija, kakve mogućnosti se unutar zajednice pružaju Hrvatskoj i zašto je važno da u nedjelju, 26. svibnja izađu na birališta.

A mladi su, prema istraživanju Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, među najvažnije EU probleme uvrstili zapošljavanje i klimatske promjene, pa žele europsko rješenje ponajprije za te probleme, napomenula je Simeonova.

„Ovaj put glasam“ nestranačka je kampanja koju je pokrenuo Europski parlament s ciljem da motivira što veći broj građanki i građana da izađu na europske zbore 26. svibnja.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!