Ostani doma
Hrvatska / Izbori za Europski parlament 2019.

Bira se budućnost Hrvatske

Mrak-Taritaš: 'Moramo biti igrač, igrati ruku pod ruku s ostalim zemljama'

Mrak-Taritaš: 'Moramo biti igrač, igrati ruku pod ruku s ostalim zemljama'
Filip Kos/PIXSELL

'Morate ući na teren i pokazati da znate, hoćete i možete', istaknula je Mrak-Taritaš

Predsjednica Građanskog liberalnog saveza (GLAS) i kandidatkinja Amsterdamske koalicije na europarlamentarnim izborima Anka Mrak-Taritaš poručila je u petak kako se u nedjelju bira budućnost Hrvatske u okviru Europske unije kao i da Hrvatska u EU treba biti igrač, a ne promatrač.

"Važno je 26. svibnja izići na izbore za EU Parlament, jer se 75 posto odluka donosi u Bruxellesu, a svaka država, koja je članica EU, treba odlučiti želi li biti igrač, ili promatrač", izjavila je u Osijeku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do sada smo, mišljenja je, bili promatrači i gledali kako stvari prolaze pored nas. "Moramo biti igrač, igrati ruku pod ruku, s ostalim zemljama, vezano uz niz svari i onda ćemo se dobro osjećati", ustvrdila je.

Smatra kako "ne smijemo misliti da su Bruxelles i EU negdje drugdje", jer su građani Hrvatske, ujedno i građani Europe i tako se trebamo ponašati. Nezadovoljna je i s dinamikom povlačenja sredstava iz EU fondova, po čemu je, tvrdi, Hrvatska na samom dnu.

"To se događa kad s klupe gledate kako se drugi igraju. Morate ući na teren i pokazat da znate, hoćete i možete", kazala je Mrak-Taritaš upozorivši kako je Hrvatska uspjela povući i realizirati samo 17 posto sredstava iz EU fondova što je, ističe, premalo.

"Moramo biti spremni za projekte. Ne idu nama projekti zato što je netko drugi kriv, uvijek smo krivi mi, jer se nismo dobro pripremili i nismo dobro odradili posao", poručila je Mrak-Taritaš.

Preporučujemo ti još sadržaja

Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!