Ostani doma
Hrvatska / Izbori za Europski parlament 2019.

RANKO OSTOJIĆ

U SDP-u zadovoljni izlaznim anketama: 'Ostvarili smo svoj cilj, SDP je pokazao da može!'

Ranko Ostojić je uvjeren da je SDP ovaj put odabrao pravi tim

Prema izlaznim anketama, SDP dobiva tri mandata u Europskom parlamentu.

"Uvijek može bolje, ali SDP je ostvario svoj cilj, rekli smo tri mandata. Ipak, ovo su izlazne ankete, treba pričekati do kraja", komentirao je izlazne ankete za RTL Danas Ranko Ostojić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"HDZ-ova kampanja bila je pokušaj da se utiša sve skupa, rezultirala je kako je. Blizu smo konkurentima koji su se nadali da će nas potpuno sravnati. To se neće dogoditi! SDP je pokazao da može", dodao je Ostojić koji se kao 12. na listi za ulazak u Europski parlament bori preferencijskim glasovima. No kaže - ovo je timski uspjeh.

VEZANA VIJEST

"Uspjeh svakoga od mojih kolegica i kolega na izborima je uspjeh SDP-a. Na taj smo način pristupili izborima. SDP je odigrao utakmicu i pokazao da može očekivati puno bolje rezultate u svim drugim duelima, posebice s najvećim protivnikom - HDZ-om", kazao je.

Picula: "Uspjeli smo konsolidirati poziciju stranke"

Nositelj izborne liste SDP-a Tonino Picula izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatima izlazne ankete, ocijenivši da je SDP postigao zadane političke ciljeve.

Izborni stožer SDP-a

"Očito smo postigli zadane političke ciljeve koje smo realno postavili. U okolnostima u kojima se SDP našao, pri čemu mislim na gotovo dvije godine različitih unutarnjih turbulencija, uspjeli smo konsolidirati poziciju stranke", kazao je Picula i dodao kako je jedan od razloga uspjeha bila i dobra lista, sastavljena od pojedinaca koji imaju jasan politički identitet.

"Duga kampanja pomogla je da prenesemo svoju poruku svim dijelovima biračkog tijela i došlo je do reakcije birača koji su očito poželjeli ojačati upravo socijaldemokratsku alternativu, i u Hrvatskoj i, nadam se, diljem Europske unije", istaknuo je Picula.

Komentirajući prolazak, po izlaznoj anketi, krajnje desnih političkih opcija koje vjerojatno ne bi želio vidjeti u Europskom parlamentu, Picula je rekao da je bilo nerealno očekivati da se u situaciji kada imamo 33 liste ta politička gibanja i svojevrsni porast 'antiestablishment' i antisistemskih opcija i pojedinaca neće odraziti i na situaciju u Hrvatskoj.

"Vidjet ćemo na koji će se način i oni politički organizirati u Europskom parlamentu, ali nadam se da će proeuropske stranke i opcije doista imati snage riješiti sve krizne momente zbog kojih su populisti i antisistemske stranke i pojedinci politički narasli", rekao je Picula.

Borzan: 'Rezultat Ruže Tomašić i Neovisnih šalje jasnu poruku HDZ-u'

Mi smo svoj cilj ostvarili, rekla je i Biljana Borzan, druga na SDP-ovoj listi, za RTL. 

"Činjenica je da smo opozicijska stranka, da većina građana smatra da država ide u lošem smjeru. Desna scena se nešto razmrvila i samim time se može očekivati da HDZ slabi", dodala je.

Borzan smatra da dobar rezultat Ruže Tomašić, koja prema izlaznim anketama dobiva jedan mandat, te solidan rezutat Neovisnih za Hrvatsku, koji su blizu praga, "šalje jasnu poruku HDZ-u".

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!