Ostani doma
Hrvatska / Izbori za Europski parlament 2019.

Mala izlaznost

Petrov razočaran: 'Većina građana uopće nije zainteresirano za EU izbore što govori i o politici koja se vodi'

Čelnik Mosta Božo Petrov nije želio komentirati rezultate prve izlazne ankete, već se osvrnuo na nisku izlaznost birača na izbore

Čelnik Mosta Božo Petrov nije želio komentirati rezultate prve izlazne ankete, po kojima je Most osvojio 4,7 posto glasova na izborima za Europski parlament, tako da je upitno hoće li uopće osvojiti ijedan mandat, istaknuvši kako je razočaran što veći broj građana nije izašao na izbore.

Za RTL je poručio kako još uvijek ništa nije gotovo te da očekuju da će, pravi rezultati, pokazati jednu drugačiju sliku za Most.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Danas su građani mogli reći svoje, trećina je izašla na izbore, a dvije trećine nije izašlo. Meni bi bilo očekivano da građani ipak malo više izađu", izjavio je Božo Petrov za RTL nakon objave izlaznih anketa.

"To također govori o apatiji u društvu. Dvije trećine građana Hrvatske očito uopće nije bilo zainteresirano za EU izbore što dovoljno govori i o politici koja se vodi. Treba se ljude više uključivati da donose odluke, pogotovo na referendumima", ocijenio je  Petrov i dodao kako čekaju konačne rezultate izbora.

Poručio je kako je Most u kampanji dao apsolutno sve od sebe i pokušao naglasiti važnost europskih izbora. "Nadam se da tijekom ove večeri, u trenutku kada budu pristizali rezultati, da će se i mijenjati predikcije", kazao je.

Petrov je također ponovio ako Most osvoji mandat da će on pripasti kandidatu s liste koji osvoji najviše preferencijalnih glasova te da on osobno ne planira u Bruxelles "jer njegove bitke još nisu završene u Hrvatskoj".

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja također nije želio komentirati ankete te je kazao kako su očekivali veći izlazak građana na izbore.

"Mi kao platforma koja okuplja lokalne aktere možda nismo uspjeli uvjeriti ljude u važnost europskih izbora", ustvrdio je Grmoja te dodao kako čekaju konačne rezultate.

Grmoja moguće uzroke ovakvih rezultata vidi u sukobu unutra HDZ-a.

"Ako rezultati budu ovakvi kakvi su sada, moguće je da je sukob unutra HDZ-a utjecao na to da desne liste dobiju veću potporu od dijela HDZ-a. Vidimo i da su Suverenisti i Neovisni za Hrvatsku osvojili puno bolje rezultate nego što je njihov rejting u stvarnosti, tako da je u konačnici sukob u HDZ-u utjecao na ovakvu raspodjelu", izjavio je.

Obećao je hrvatskim građanima da će Most u Hrvatskoj saboru i dalje biti najžešća oporba. "Ako je ovo odluka hrvatskih građana, mi je prihvaćamo i radit ćemo na tome da popravimo sve što nije bilo dobro", zaključio je.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!