Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

Osvrnuo se i na kampanju

Bernardić pozvao Slavonce da glasaju za Restart koaliciju: 'Afere ruše povjerenje u sustav...'

Bernardić pozvao Slavonce da glasaju za Restart koaliciju: 'Afere ruše povjerenje u sustav...'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dodao je da će kompletan program SDP-a predstaviti uskoro

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić pozvao je u utorak iz Virovitice građane Slavonije da izađu na parlamentarne izbore, razmisle o budućnosti i glasaju za Restart koaliciju koja će im, kaže, osigurati novi početak na zdravim osnovama.

"Nije mi drago kad dođem u županiju koja je po mnogo čemu jedna od najsiromašnijih u Hrvatskoj. Boli kada roditelji, djedovi i bake svoju djecu i unuke gledaju preko skajpa. Slavonci su u situaciji da teško žive, nemaju mogućnosti za dostojanstven život, ne rade, ostali su bez posla i ne mogu plasirati poljoprivredne proizvode“, rekao je Bernardić na konferenciji za novinare.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je da će SDP pokrenuti projekt Slavonija 2030., desetogodišnji plan za revitalizaciju Slavonije i Baranje. Time se želi, kaže Bernardić, podići proizvodnju, omogućiti plasman proizvoda i potporu države malim i obiteljskim gospodarstvima te razvijati kontinentalni turizam čime bi se osigurala dodatnu vrijednost.

"Cilj je da ova regija bude bogata i da ljudi žive dostojanstveno od svog rada. Program imamo, znamo što želimo napraviti“, dodao je.

Komentirajući stanje u Virovitičko-podravskoj županiji ustvrdio je da niz neriješenih i neprocesuiranih afera ruši povjerenje u sustav i institucije da se išta može promijeniti i da pravda ikada može biti zadovoljena.

Vezana vijest

Davor Bernardić

Uskoro kompletan program SDP-a 

"Uz ovu županiju su se u zadnje četiri godine vežu samo afere. Od imovine kojoj se nije moglo dokazati porijeklo i skupih roštiljarnica od 150 kvadrata, do crne kronike u kojoj je još uvijek pod velom tajne tragična smrt pročelnika za financije i nestanka novca iz gradske blagajne“, izjavio je Bernardić.

Dodao je da će kompletan program SDP-a predstaviti uskoro. Osvrnuo se i na kampanju u vrijeme koronakrize naglasivši da je SDP od početka tražio uvjete da svi mogu izaći na skorašnje parlamentarne izbore bez straha od širenja virusa i da se mogu održavati i skupovi, uz poštivanje epidemioloških preporuka.

Bernardić će navečer u Osijeku biti na radnom sastanku izbornog stožera SDP-a za 4. izbornu jedinicu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!