Ostani doma
Hrvatska / Parlamentarni izbori 2020.

MARIJA SELAK RASPUDIĆ ZA RTL

'Ne znam zašto se svi toliko uzbuđuju oko toga što Most i Domovinski pokret nisu u koaliciji'

Gošća u RTL Danas bila je Marija Selak Raspudić, novo pojačanje MOST-a na listi za parlamentarne izbore

Prije nekoliko dana, podsjetimo, propali su razgovori MOST-a i Domovinskog pokreta Miroslava Škore o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore koji će se održati 5. srpnja. MOST se danas pohvalio novim pojačanjem u svojim redovima - filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić obznanila je da se MOST-u odlučila pridružiti jer je riječ o ''opciji koju prepoznaje kao poštenu i usmjerenu prema budućnosti''.

Vezana vijest

Marija Selak Raspudić

''Ulazim kao neovisna kandidatkinja'', istaknula je Selak Raspudić za RTL Danas u razgovoru s RTL-ovim reporterom Borisom Miševićem, a komentirajući razlaz Mosta i Škore kazala je: ''Nisam bila dio pregovora s Domovinskim pokretom jer to nije moja politička opcija. Ne znam zašto se svi toliko uzbuđuju oko činjenice da oni nisu koalirali''.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Podsjetila bih da je demokracija divna stvar jer omogućuje izbor i u ovakvoj situaciji imamo dvije korisne stvari: prvo, ljudi imaju konačno priliku birati, dakle imaju veći izbor nego što su imali ranije, a s druge strane - ako nemamo predizborno koaliranje onemogućuju se nekakve neobične kobasice koje bi dale tada politički legitimitet osobama koje ga zaista nisu stekle. Primjerice, kao što ste imali ranije, a imat ćete i sada vjerojatno slučaj s nekima koji su se pridružili bilo Domovinskom pokretu, bilo Restart koaliciji, bilo HDZ-ovoj opciji i tako dalje - ući će stranke koje nemaju legitimitet u stvarnosti, koje nemaju dovoljan broj birača da bi osvojile saborski mandat, a ove koalicije će im to omogućiti. Mislim da je dobra ova startna pozicija MOST-a gdje se ni meni, ni njima nijedan mandat ne garantira, već se za njih moramo izboriti'', kazala je Selak Raspudić.

Što kani Nino Raspudić? 

Što se tiče Nine Raspudića, inače i njezina supruga, za kojega se često spominjalo da će ući u politiku pa se i ovaj postavilo to pitanje jer još nema jasnih informacija oko razvoja događaja u njegovu slučaju, Selak Raspudić je poručila: ''Ja sam njegova supruga, a nisam njegova tajnica tako da će to trebati pitati njega, a ja nekako predmnijevam da je on u stanju artikulirati suvisao odgovor''.

Vezana vijest

Glasanje

Istaknula je i kako misli da se svi trebaju politički aktivirati i baviti javnim stvarima te napomenula: ''Pozdravljam bilo čiji ulazak u politiku. Ja sam sada odlučila ući u politiku zato što mislim da je zaista ugrožen demokratski proces u Hrvatskoj - od samih početaka ove sadašnje Vlade koja je nekakvim neprincipijelnim koalicijama preživjela i nadživjela svoj mandat koji je zaista trebala imati pa do činjenice da se izbori raspisuju usred pandemije koja je s jedne strane u početku bila sveodređujuća, kada je trebalo očito napraviti predizbornu reklamu onda nigdje nismo smjeli mrdnuti, a u drugoj situaciji kada su se izbori trebali hitno raspisati sve da na jesen ne bi došlo do krizne situacije u kojoj neće biti tako lako steći povjerenje građana zbog svega onoga što nas očekuje nakon nove pandemije, onda odjednom više nema nikakve opasnosti''. 

Duopol HDZ-a i SDP-a rađa defetizam kod građana 

''Također ovaj duopol, o čemu treba govoriti, koji gledamo već godinama - HDZ i SDP - i koji rađa upravo taj defetizam kod građana protiv kojega se i svojim vlastitim angažmanom želim izboriti i time potaknuti sve druge da se aktivnije uključe, naravno, uvijek se slaže u svemu što je ključno, a na van izgleda kao da se ne slažu u ničemu. A u čemu se oni slažu - u onemogućivanju aktivnije participacije građana, elektroničkog i dopisnog glasovanja te referenduma o izbornom zakonodavstvu'', pobrojala je Selak Raspudić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!